Konut satışları azalmış bir durumda

Türkiye'nin tamamında konut satış işlemleri Ekim ayı içerisinde daha önceki senenin aynı ayına bakıldığında %2,5 seviyesinde azalma göstererek 142.810 tane oldu.

Konut satışları azalmış bir durumda


Türkiye'nin tamamında konut satış işlemleri Ekim ayı içerisinde daha önceki senenin aynı ayına bakıldığında %2,5 seviyesinde azalma göstererek 142.810 tane oldu. Konut satışı konusunda, İstanbul ili 24.451  tane konut satışının yanı sıra %17,1 seviyesiyle de en yüksek paya sahip durumda. Satışların sayısına bakılır ise İstanbul ilini, 13.978  tane konut satışının yanı sıra %9,8 payla birlikte Ankara tane, 9.012  tane konut satış işlemi ve %6,3 payla beraber İzmir ili takip etti. Konut satışlarıyla alakalı sayının düşük durumda bulunduğu iller sırası ile 13 tane konutla Hakkari ili, 24  tane konutla Ardahan ili ve de 93  tane konutla Bayburt ili olarak öne çıktı.

Türkiye'nin tamamında  ipotekli bir durumdaki konut satış işlemleri daha önceki senenin aynı ayına bakıldığında %525,1 seviyesinde bir artış gösterip 50.411 tane olarak açıklandı. Toplamda yer alan konut satışlarıyla alakalı ipotekli bir durumdaki satışların payı %35,3 şeklinde gerçekleşmiş bir durumda. İpotekli satış konusunda İstanbul 8.408 tane konut satışının yanı sıra %16,7 payla beraber ilk sırayı almış bir durumda. Toplamda yer alan konut satışlarının içinde ipotekli satışlarla ilgili payın en üst seviyede bulunduğu il %54,3 oranıyla da Artvin ili olarak öne çıktı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.