Kredi başvurusu neden onaylanmaz?

Kredi başvuru talebi sürecinde değerlendirmelere istinaden her zaman olumlu yanıt alınamayabilir. Bankalara kredi başvurusu yaparken online veya Şube kanalı kullanılabilir.

Kredi başvurusu neden onaylanmaz?


Kredi başvuru talebi sürecinde değerlendirmelere istinaden her zaman olumlu yanıt alınamayabilir. Bankalara kredi başvurusu yaparken online veya Şube kanalı kullanılabilir. Kredi başvuru süreci Online başvurular bankanın İnternet Sitesi veya Mobil Bankacılığı üzerinden yapılırken, SMS ile kredi başvurusunda da bulunabilirsiniz. Her bankanın SMS ile kredi başvuru adımı da değişkenlik gösterir. Başvuru süreci banka politikalarına göre değişkenlik gösterse de yanıt 1 iş günü içerisinde başvuru sahibine SMS veya telefon ile bildirilir. Olumlu yanıtlanan başvurular için Şubeye gitmek gerekebildiği gibi ilgili bankada vadesiz hesap olması durumunda nakit anında hesaba  da yatırılabilir. Ancak her başvuru olumlu yanıtlamayabiliyor. 

Kredi başvuru talebinde bulunanların düzenli bir geliri olması talep edilen şartlardan biridir. Başvuru sahibinin gelir beyanında bulunamaması durumunda kredi başvurusu olumlu yanıtlanamayacaktır. Aylık net gelir ile başvuru sırasında talep edilen kredi tutarının uygun olmaması da başvurunun reddedilme sebeplerindendir. Banka kredi politikaları gereğince başvuru sahibinin aylık net gelirinin en fazla 4 katı kredi kullanımı yapılabilir. Daha fazla tutarlı kredi miktarı kullanımı gerektiğinde kişilerin bankaya ek gelir beyanında bulunması gerekiyor.

 
Banka hizmetlerinden yararlanırken mevcut borçlara düzenli ödeme yapılması yeni bir ürün kullanımı için önem arz eder. Düzensiz ödemeler kredi skorunu düşürür. Bankalarla yapılan tüm işlemler Kredi Kayıt Bürosu aracılığıyla kayıt altına alınır. Her yeni başvuruda ilgili banka Merkez Bankası’ndan kredi skoru kontrolü yapar. Bu kontroller sırasında kredi notu düşük olan kişiler kredi başvurusuna olumlu yanıt alamamaktadır. Kredi skorunu düzeltmek için mevcut borçlara üst üste en az 3 dönem düzenli ödeme yapmış olmalıdır. Yeni bir başvuruda bulunmak için kredi veya kredi kartı borcu olanlar ödemelerini düzenli yaptıklarında kredi skoru da yükselecek ve böylece yeni bir ürün kullanmaları mümkün olacaktır.

 
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.