KYK Borcu olanlar için müjdeli bir haber geldi

Üniversiteyi tamamen bitirdikten 2 sene sonra geri ödemesi gerçekleştirmesi mecburi bir durumda bulunan fakat iş bulamamış olan üniversite mezunlarının ödeme konusunda güçlük çekmeye başladığı Kredi Yurtlar Kurumu borçları ile alakalı Gençlik ve Spor Bakanı görevinde bulunan Muharrem Kasapoğlu'ndan çok özel bir açıklama gelmiş durumda.

KYK Borcu olanlar için müjdeli bir haber geldi


Üniversiteyi tamamen bitirdikten 2 sene sonra geri ödemesi gerçekleştirmesi mecburi bir durumda bulunan fakat iş bulamamış olan üniversite mezunlarının ödeme konusunda güçlük çekmeye başladığı Kredi Yurtlar Kurumu borçları ile alakalı Gençlik ve Spor Bakanı görevinde bulunan Muharrem Kasapoğlu'ndan çok özel bir açıklama gelmiş durumda. Bakan görevinde bulunan Kasapoğlu, genç vatandaşlarımızın sigortalı bir iş bulana kadar başvuru yapıp bu borcu erteleyebilecek olduğu bir duyuruyu yaptı..

Sözcü tarafından yapılmış olan habere bakılır ise; İYİ'nin Parti Adana Milletvekili görevinde buluna nİsmail Koncuk tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına yöneltilmiş olan soru önergesine verilmiş yanıt üzerinde şu bilgi yer alıyor;

''Bakanlığımız tarafından öğrenim kredisi almış durumdaki öğrencinin söz konus ubu borcunu, öğrenim görmekte olduğu okulun normal öğrenim zamanının tamamen bitmesi itibariyle 2 sene (öğrencinin lisansüstü bir  eğitim görmeye başlaması durumunda 4 sene) sonrasında başlamak üzre kredi almış olduğu zamanda ve aylık dönemler şeklinde ödeme yapması gereklidir. Öğrenimle alakalı kredi almış bulunan öğrencilerin sigortalı bir işe girerek çalışmaya başlayıncaya kadar kredi borcunu ödeme konusunda bir mecburiyeti bulunmamakta olarak sigortalı bir işe girip çalışmaya başlayana kadar da borcunu erteleme konusunda bir olanağı yer almaktadır. Vatani görevini yerine getirmek amacıyla askerde olan borçlularımızın krediyle alakalı borçları da durumlarını belgelendirmeleri durumunda askerlik müddetince ertelenebilmektedir''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.