Medya yatırımlarındaki en büyük pay dijitallerde

Türkiye içerisinde Tahmini Medya ile Reklam Yatırımları Raporu’na bakılırsa, 2020 senesi içerisinde toplamda gerçekleşen medya yatırımları 13 milyar 976 milyon Türk Lirası tutarında gerçekleşmiş oldu.

Medya yatırımlarındaki en büyük pay dijitallerde


Türkiye içerisinde Tahmini Medya ile Reklam Yatırımları Raporu’na bakılırsa, 2020 senesi içerisinde toplamda gerçekleşen medya yatırımları 13 milyar 976 milyon Türk Lirası tutarında gerçekleşmiş oldu. Dijital reklamlarla ile alakalı yatırımlar, 2020 senesinin ilk 6 aylık zaman zarfında ise 3 milyar 479 milyon Türk Lirası tutarındaydı. 2020 senesi içerisinde dijital mecralar üzerinde 2019 senesine kıyaslandığında %39  oranında bir büyüme gerçekleşmiş oldu. 2020 senesinin içerisinde dijitale 7 milyar 528 milyon Türk Lirası tutarında bir yatırım yapılmış oldu. 2020 senesi içerisinde reklam yatırımlarını en fazla arttırmış olan sektörler ise perakendenin yanı sıra sağlık ile birlikte ev temizlik ürünleri olarak öne çıktı.

Medya yatırımlarının içerisinde dijitalin önemini değerlendirmiş olan dijital performans ajanslarından EG Bilişim Teknolojilerinin CEO’su olarak görev yapan Gökhan Bülbül, tüketicilerinin tutumlarıyla beraber davranışlarında meydana gelen değişimlerin dijital konusunda çok büyük sıçramaların yaşanması konusunda zemin hazırladığına değinerek markaların ise, tüketiciye ulaşabilme amacıyla çok yoğun bir şekilde dijital mecraları tercih etmiş olduğunu söyledi. Toplamdaki medya yatırımlarına bakıldığı zaman dijitalin %54 seviyelerinde bir pazar payının bulunuyor olmasının, dijitalin gücünün çok daha net bir şekilde görülmesini sağladığına da değinen Bülbül medya yatırımları konusunda ölçümlenebilir ve çok daha karlı çözümlerin kesinlikle dijitalde olduğunu söyledi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.