Meksika içerisinde asgari ücret için %20 zam

Meksika Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama içerisinde, ülkenin tamamında günlük bir durumdaki asgari ücretin 102,68 peso tutarından (ortalama olarak 31 Türk Lirası tutarı), 123,22 peso tutarına (ortalama olarak 38 Türk Lirası tutarı) çıkartıldığı ifade edildi.

Meksika içerisinde asgari ücret için %20 zam


Meksika Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama içerisinde, ülkenin tamamında günlük bir durumdaki asgari ücretin 102,68 peso tutarından (ortalama olarak 31 Türk Lirası tutarı), 123,22 peso tutarına (ortalama olarak 38 Türk Lirası tutarı) çıkartıldığı ifade edildi. Senelik enflasyonun %3 seviyesinde bulunduğu ülke içerisinde asgari ücrete gerçekleştirilen %20 zam işçi paraları konusundan düzelmeye işaret ediyor olsa bile ülke içerisinde saatlik asgari ücret halen bir dolar tutarının altında bulunmakta.

Günlük  bir şekildeki asgari ücret ise yeni  getirilmiş olan düzenleme ile birlikte 6,5 dolar tutarına çıkmış bulundu. Bakanlık, günlük bir durumdaki asgari ücret fiyatının gelecek senede %50 seviyesindeki bir artışla 9,75 dolar tutarına çıkartılacak olduğu açıklamasında bulundu.

Devlet Başkanı görevinde bulunan Andres Manuel Lopez Obrador ise, ülke içerisinde seneler içinde asgari ücretin alım gücünün düşmüş olduğuna da dikkati çekip; ''Daha kat etmemiz gerekli olan fazla yol olduğunun farkında bulunuyorum, maalesef ki bu hususta geride kalmış olduk'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Meksika, az bir seviyedeki iş gücü maliyetlerinin imalat sektörü içerisinde yaratmış olduğu uluslararası avantaj ile birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan fabrika üretiminin ülkeye kaydırılacak olmasını teşvik edebilmek amacıyla işçi ücretlerini bilip düşük tutmuş olduğu eleştirilerine maruz kalmış idi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.