Memur emeklisinin zammı kesinleşti

Emekli olanlar Ocak ayı zammını almak amacıyla gün saymakta. Zam oranları kesinleşmiş durumdaki emekliler, yeni ödemelerini beklemeye başladı.

Memur emeklisinin zammı kesinleşti


Emekli olanlar Ocak ayı zammını almak amacıyla gün saymakta. Zam oranları kesinleşmiş durumdaki emekliler, yeni ödemelerini beklemeye başladı. Ortalama bir şekilde 2 milyon tane memur emeklisinin %4'lük bir seviyesinin Ocak ayında gerçekleşecek zammın %1,5 enflasyon farkı ile beraber %5,5 seviyesine çıktı.

Ocak ayındaki zamla beraber ilave ödemeler de dahil en düşük seviyedeki memur emeklisi aylığı 2.522 Türk Lirası 84 kuruş tutarından 2.661 Türk Lirası 60 kuruş tutarına kadar ulaşmış oldu. En düşük seviyedeki maaşta ise 138,76 Türk Lirası tutarındaki bir artış meydana geldi.

Memur emeklisi olanlar, maaşlarını her ayın 1'iyle birlikte 5'i arasında almakta. 3 Ocak tarihi içerisine açıklanmış lan enflasyon verileri beklendiği için, maaşlar bu ayın ilk dönemlerinde artış yansıtılması olmadan yatırıldı.

Emekli olanlar ise, meydana gelen zam farkını ay içinde almış bulunacak. Farkların ödenme tarihiyle ilgili olarak Aile, Çalışma ve  de Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelecek günlerde duyurulmuş olacak.

Ocak ayında yer alan maaşlarını zamsız bir şekilde almış olan memur emeklilerinin, zam konusundaki farkları, gelecek günler içerisinde yatırılmış bulunacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.