Memur ve Emekli maaşları kesinleşmeye başladı

Ortalama olarak 15.3 milyon tane emeklinin yanı sıra memurları da ilgilendirmekte olan enflasyonla alakalı veriler yavaş yavaş kesinleşmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ait enflasyonunu resmi bir şekilde açıklamış durumda emekliler ile birlikte memurların 5 aylık süre içerisindeki zamları da ortaya çıkmış oldu.

Memur ve Emekli maaşları kesinleşmeye başladı


Ortalama olarak 15.3 milyon tane emeklinin yanı sıra memurları da ilgilendirmekte olan enflasyonla alakalı veriler yavaş yavaş kesinleşmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ait enflasyonunu resmi bir şekilde açıklamış durumda emekliler ile birlikte memurların 5 aylık süre içerisindeki zamları da ortaya çıkmış oldu. TÜİK yapmış olduğu açıklamada, Tüketici Fiyat Endeksi üzerinde (TÜFE) Kasım ayı içerisinde aylık bazdan bakıldığında %0,38 oranında yükselme olduğunu açıkladı. Temmuz ila Kasım ayında yer alan enflasyonu böylelikle %5,71 seviyesine kadar çıkmış oldu.

SSK ile birlikte Bağ-Kur emeklisi olanların Ocak ayında alacakları zammı da bu senenin 2. 6 aylık dönemi içerisinde gerçekleşecek enflasyon belirlemiş olacak. Maaşlar için 6 aylık bir süre zarfındaki enflasyon seviyesinde zam yapılmış olacak. Memurlar ile birlikte memur emeklisi olanlara da toplu sözleşmeden dolayı %4 oranındaki artışın yanı sıra  bu senenin ikinci 6 aylık dönemi içerisinde enflasyon %5'i geçerse aşmış olan bölüm fark şeklinde ödenmeye başlanacak.


SSK ile birlikte Bağ-Kur emeklisi olanların zam oranları 6 aylık enflasyon seviyesinde olmakta. Geçmiş olduğumuz gün açıklaması yapılan veri ile beraber bu grup üzerinde yer alan emeklilerimizin beş aylık zamları da kesinleşmiş oldu. Yani aslında  beş aylık süre zarfındaki enflasyona bakılırsa SSK ile birlikte Bağ-Kur emeklisi olanların zam oranları %5,71 olarak öne çıktı. Bu rakamın üstüne bir de Aralık enflasyonu ilave edilecek. Aralık  ayında yer alan enflasyon sıfır çıkmış olsa dahi emeklilere %5,71 seviyesindeki bir oran netleşmiş oldu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.