Merkez Bankası kararından sonra dolar çakıldı

Geçtiğimiz gün günü 5,75'ten tamamlamış olan dolar kuru, yeni gün için de 5,76 seviyelerinden başladı.

Merkez Bankası kararından sonra dolar çakıldı


Geçtiğimiz gün günü 5,75'ten tamamlamış olan dolar kuru, yeni gün için de 5,76 seviyelerinden başladı. Gün içinde 5,72 ila 5,76 bantlarının arasında hareket etmeye devam eden dolar, Merkez Bankası tarafından alınmış olan faiz indirimiyle alakalı kararın sonrasında hızlı bir şekilde düşüşe geçip 5,70'in altına inmiş oldu. Kur şu zamanlarda 5,66 seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Aynı dakikalar içerisinde euro da 6,23 seviyelerinden alıcı bulmaya devam ediyor.

Uzmanlar ise, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) almış olduğu kararları ve hemen sonrasında Başkan görevinde bulunan Mario Draghi'nin yapmış olduğu açıklamaların da piyasaların yönü üstünde çok daha belirleyici bir durumda bulunacağını açık bir şekilde ifade etti.

Teknik bir taraftan bakılır ise dolar / Türk Lirası üzerinde 5,70'in destek konumu üzerinde izlenecek olduğunu, bu söz konusu seviyenin altında kapanışlar meydana gelmesi halinde düşüşün ivme kazanacak olduğunu açıkça ifade eden analistler, 5,7930'un tamamen direnç şeklinde takip edilecek olduğunu da açık bir şekilde kaydetti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.