Merkez Bankası'ndan 2020 ile alakalı yeni bir karar

Merkez Bankası mevcut durumdaki faizlerin kararlaştırılmakta olduğu Para Politikası Kurulu'nu yeniden her ay içerisinde toplama konusunda bir karar aldı.

Merkez Bankası'ndan 2020 ile alakalı yeni bir karar


Merkez Bankası mevcut durumdaki faizlerin kararlaştırılmakta olduğu Para Politikası Kurulu'nu yeniden her ay içerisinde toplama konusunda bir karar aldı.

2017 senesi içerisinde gerçekleştirilen özel bir tane düzenleme aracılığıyla Para Politikası Kurulu'nun senede en az 8 defa toplanması konusunda bir planlama yapılmıştı. Merkez Bankası Başkanı'nın istisna bir şekilde görmüş olduğu durumlarda kurul olağanüstü bir biçimde acil olarak toplanabilmekteydi.

Merkez Bankası tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde şu ifadelere yer verildi;

''Para Politikasının Kurulu (Kurul) 2020 senesi içerisinde daha öncesinde açıklama yapılan bir takvim kapsamında senede 12 tane toplantı gerçekleştirecektir.

Bunla birlikte 2021 senesine yönelik olarak ilk 3 tane toplantının tarihi de takvim kapsamında açıklanacaktır.

Para politikasının kararı ile birlikte kısa bir durumdaki gerekçesi, İngilizce çevirisiyle beraber, toplantıyla aynı gün saatler 14:00'i gösterirken Kurul'un ayrıntılı  bir şekildeki değerlendirmelerini içeriğinde barındıran toplantının özeti de toplantıyı takip etmekte olan 5 iş gününde TCMB internet sayfası üzerinde paylaşılacaktır

Gelecek dönem içerisinde iletişimle alakalı politikası, destekleyici bir araç şeklinde çok daha etkin bir şekilde kullanılmaya devam edilecektir. Para politikalarının temel bir şekildeki iletişim araçları Kurul duyurularının yanı sıra Enflasyon Raporu olarak öne çıkmaktadır. Enflasyon Raporu ise sene içerisinde 4 kez paylaşılmasına ve para politikasıyla alakalı uygulamaların kamuoyuyla iletişiminin  çok daha etkin bir biçimde gerçekleştirilebilmesi maksadıyla bilgilendirme toplantıları yapılarak tanıtılması sürdürülecektir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.