Merkez Bankası'ndan faiz indirimi ile alakalı açıklama

Merkez Bankası son almış olduğu kararla politika faizini 50 baz puan civarında düşürüp %11,25 seviyesinden %10,75 seviyesine kadar indirmiş oldu.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi ile alakalı açıklama


Merkez Bankası son almış olduğu kararla politika faizini 50 baz puan civarında düşürüp %11,25 seviyesinden %10,75 seviyesine kadar indirmiş oldu. Böylelikle de Merkez Bankası'nın yeni Başkanı  olarak atanan Murat Uysal'la beraber 7 aylık bir süre zarfında tam tamına 1.325 puan seviyesinde indirim gerçekleştirilmiş oldu. Uysal  söz konusu bu göreve geldiği zaman faizler %24 civarındaydı.


Merkez Bankası 2020 senesinin ikinci faiz kararıyla alakalı açıklamada bulundu. Merkez Bankasının Para Politikası Kurulu, politika ile alakalı faizini 0,50 puan düşürüp %11,25 seviyesinden %10,75 seviyesine kadar çekmiş oldu. Merkez'den yapılmış olan özel bir açıklama içerisinde; ''Para Politikasının Kurulu, politika faizi bulunan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %11,25 seviyesinden %10,75 seviyesine kadar indirilmesi konusunda karar vermiştir'' ifadelerine yer verildi.

Böylelikle de eski Başkan görevinde bulunan Murat Çetinkaya'nın yerine göreve getirilmiş olan yeni Merkez Bankası Başkanı görevinde bulunan Murat Uysal'la beraber, politika faizi üzerinde tam olarak yedi ay içerisinde %1.325 puanlık bir indirime gidilmiş bulundu. Uysal söz konus ubu göreve geldiği zaman faizler tam tamına %24 civarındaydı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.