Merkez Bankası'ndan faiz kararı açıklaması geldi

Merkez Bankası 2020 senesiyle ilgili ilk faiz kararını açıklamış durumda. Merkez Bankasının Para Politikası Kurulu, politikayla alakalı faizini 0,75 puan seviyesinde düşürüp %12'den %11,25 seviyesine kadar çekmiş oldu.

Merkez Bankası'ndan faiz kararı açıklaması geldi


Merkez Bankası 2020 senesiyle ilgili ilk faiz kararını açıklamış durumda. Merkez Bankasının Para Politikası Kurulu, politikayla alakalı faizini 0,75 puan seviyesinde düşürüp %12'den %11,25 seviyesine kadar çekmiş oldu. Merkez'den yapılmış olan açıklama içerisinde, ''Para Politikasının Kurulu, politika faizi olarak öne çıkan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranının %12 seviyesinden %11,25 seviyesine indirilmesi konusunda bir karar vermiştir'' ifadelerine yer verilmiştir.''.

Böylelikle de eski Başkanlardan Murat Çetinkaya'nın yerine göreve getirilmiş olan Merkez Bankasının Başkanı görevinde bulunan Murat Uysal'la beraber, politika faizi üzerinde 6 ay içerisinde 1.275 puanlık bir indirime gidilmiş oldu. Uysal göreve gelmiş olduğunda ise faizler %24 seviyelerindeydi.

Açıklama içerisinde şu ifadelere yer verildi:

''Son dönemlere yönelik olarak ortaya çıkan veriler iktisadi faaliyet içerisindeki toparlanma eğiliminin sürdüğünü gösteriyor. İktisadi faaliyetin sektörel yayılımı üzerinde yer alan iyileşme sürmekle beraber yatırımlar zayıf seyrini devam ettirmektedir. Rekabet gücünde yer alan gelişmelerin olumlu bir şekilde etkisi devam ederken küresel büyüme görünümünde bulunan zayıflama dış isteği kısmi bir şekilde yavaşlatıyor. Net bir durumdaki ihracatın büyümeye katkısı gerilemiş durumdayken, dezenflasyon sürecinin yanı sıra finansal koşullar üzerindeki iyileşmeyle beraber ekonomi üzerindeki toparlanmanın süreceği öngörülmektedir. Son dönemler içerisinde belirgin bir iyileşme kaydetmiş olan cari işlemler dengesinin alınan tedbirlerin de katkısı sebebiyle gelecek dönemde ılımlı bir seyir izlemesi bekleniyor.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.