Mersin ilindeki incir üreticileri çok memnun

Mersin ilinin Mut ilçesi içerisinde bu sene 5.000 ton incir rekoltesi konusunda beklentisi bulunan üreticiler, ürünün fiyatlarından da fazlasıyla memnun bir durumda.

Mersin ilindeki incir üreticileri çok memnun


Mersin ilinin Mut ilçesi içerisinde bu sene 5.000 ton incir rekoltesi konusunda beklentisi bulunan üreticiler, ürünün fiyatlarından da fazlasıyla memnun bir durumda. İlk hasadı esnasında kilosu 15 Türk Lirası tutarında alıcı bulmuş olan incirin şu zamanlarda 6 Türk Lirası tutarında satılıyor olması üreticiyi çok fazla sevindirmiş durumda. İncirin bu sene içerisinde altın senesini yaşamış olduğu ifade ediliyor.

İlçe içerisinde bu sene 5.000 tonluk bir incir rekoltesi beklenmekte. Türkiye içerisinde piyasaya erken bir şekilde incir sunabilmekte olan Mut ilçesi içerisinden yaklaşık olarak 1.500 tane aile 6.000 dekarlık alan içerisinde ekilmiş incirden elde etmiş oldukları gelirle geçimlerini sağlamaya devam ediyor. Şırasının yanı sıra tadı ve aromasından dolayı da tercih edilmekte olan Mut  inciri, kalitesinin yanı sıra fiyatından dolayı da üreticisini çok fazla sevindirmiş oldu.

Bu sene içerisinde 5.000 tonluk bir rekolte beklemeye başlayan üreticiler ise; ''Güneş daha doğmadan önce sabahın çok erken saatlerinde kalkmaktayız. Sıcaklar henüz başlamadan önce bu inciri  hızlı bir şekilde toplamak mecburiyetindeyiz. Sıcağa kalacak olursak incirin üzerinde yer alan sütü vücudumuzu yakmakta. Toplaması fazlasıyla zor olmasına karşın satış fiyatının 6 Türk Lirası tutarında olması da bizleri sevindirmekte. Fiyatlar geçmiş olduğumuz senelere oranla fazlasıyla iyi. İncir bu sene içerisinde altın senesini yaşamakta. Emeğimizin karşılıklarını da fazlası ile almaktayız. Piyasanın böyle devam etmesi halinde incirden bu sene içerisinde para kazanmış olacağız'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.