Milli Piyango'nun yeni sahibi kesinleşti

Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, TVF'yle Sisal - Şans Ortak Girişiminin esnasında Milli Piyango oyunlarının düzenlenebilmesine yönelik bir sözleşme imzalanmış oldu.

Milli Piyango'nun yeni sahibi kesinleşti


Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise, TVF'yle Sisal - Şans Ortak Girişiminin esnasında Milli Piyango oyunlarının düzenlenebilmesine yönelik bir sözleşme imzalanmış oldu. Gelir paylaşımının esasına dayanmakta olan 10 sene zamanlı sözleşmeye bakılır ise, Demirören Holding iştiraklerinen bir tanesi Şans Dijital ile İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım Anonim Şirketi'nin %51 ile birlikte İtalyan Sisal S.p.A'in %49 katılımı ile kurulmuş olan Sisal - Şans Ortak Girişimi, Milli Piyango içerisinde elde edilmiş olan söz konusu bu hasılatı 2020 senesi için en azından 9 milyar 320 milyon Türk Lirası tutarına çıkartma taahhütünde bulundu. 2018 senesinde gerçekleşen hasılatta 3,4 milyar Türk Lirası seviyesinde gerçekleşmiş oldu.

Sisal ve Şans Ortak Girişimi öte yandan her sene hasılatı sözleşme içerisinde belirtilmiş oranlarda arttırmakla da yükümlü bir durumda bulunacak. Yeni model ile birlikte Milli Piyango'nun cirosu yalnızca ilk sene içerisinde yaklaşık olarak üç katına kadar çıkmış durumdayken maliyetler de azalmış olacak. Sisal - Şans Ortak Girişimi, söz konusu bu operasyonları bayi komisyonları da içerisinde bulunmak üzere %9,5 komisyon oranı ile yürütüyor olacak. Öte yandan bayilerin hem sayıları ilk 2 sene içerisinde 10.000 taneye çıkacak, hem ise gelirleri artmış olacak.

Sisal - Şans Ortak Girişim Grubu'nun söz konusu bu sözleşmeye bakılırsa en geç 9 ay içinde devralacak olduğu bu operasyon Milli Piyango ile birlikte Hemen Kazan ve de  Sayısal oyunlarını kapsamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.