Motorin için yeni bir zam yolda

Uluslararası piyasalar içerisinde ton fiyatında bir artış meydana gelen motorinin pompa fiyatları konusunda da zam görünmeye başladı.

Motorin için yeni bir zam yolda


Uluslararası piyasalar içerisinde ton fiyatında bir artış meydana gelen motorinin pompa fiyatları konusunda da zam görünmeye başladı. Sektörde yer alan yetkililerden alınmış olan bilgiye bakılır ise Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece yarısı motorinle ilgili olarak 7 kuruşluk bir fiyat artışı yaşanmış olacak.

Hafta başlarken motorinin  mevcut durumdaki ton fiyatının 562 dolar tutarından 607 dolar tutarına fırlamış olması, motorinin pompa fiyatı konusunda tam tamına 27 kuruştan oluşan bir zammı gündeme getirmişti. Fakat daha sonrasında ise motorinin satılmakta olan ton fiyatı ile birlikte dolar kuru düşüş yapmaya başladı. Motorinin alındığı ton fiyatının 582 dolar tutarına gerilemiş olması ve dolarla alakalı kurun da 5,70 seviyelerinin altına inmiş olmasıyla zam beklentisi ile alakalı bir düşüş meydana geldi.

Motorinin satılmakta olan ton fiyatının düşüş göstermesi ve dolar kurunda meydana gelen gevşemeyle 27 kuruş olarak yapılacak zam beklentisinde %26 oranında  bir düşüş meydana geldi. Sektör yetkilileri tarafından edinilmiş olan bilgiye bakılır ise hafta başlarken motorine  tam olarak 7 kuruşluk bir zam beklentisi var.

Gerçekleştirilecek indirimden hemen önce motorinin litresinin satış fiyatı İstanbul ilinde 6,36 Türk Lirası tutarından, İzmir ilinde 6,42 Türk Lirası tutarından, Ankara ilinde de 6,42 Türk Lirası tutarından satılmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.