Motorin ile benzine zam geldiği açıklandı

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brükselden döndüğünde gazetecilere yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde benzin ile birlikte motorinle alakalı indirim müjdesi vermiş idi.

Motorin ile benzine zam geldiği açıklandı


Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brükselden döndüğünde gazetecilere yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde benzin ile birlikte motorinle alakalı indirim müjdesi vermiş idi. Erdoğan'ın müjdelemesinin sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonlarının İşveren Sendikası (EPGİS) tarafınan da herkesin beklediği açıklama gelmiş oldu. EPGİS tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, gece yarısı itibariyle geçerli bulunmak üzre benzin için 60 kuruş, motorin için de 56 kuruş tutarında bir indirim gelmiş oldu. EPGİS'ten yapılmış olan açıklama içerisinde şu ifadelere yer verdi; ''11 Mart tarihi içerisinde geçerli durumda bulunmak üzre benzinde 60 kuruş, motorin için de 56 kuruş/lt pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiş durumdadır.''

İndirimin hemen sonrasında Ankara ili içerisinde ortalama bir şekilde 6,30 Türk Lirası tutarından satışı gerçekleştirilen motorinin litresinin fiyatı 5,74 Türk Lirası tutarında olacak. Motorinin litre fiyatı İstanbul ili içerisinde 6,23 Türk Lirası tutarından 5,67 Türk Lirası tutarına, İzmir ilinde 6,31 Türk Lirası tutarından 5,75 Türk Lirası tutarına inmiş olacak. Ankara ili içerisinde ortalama 6,73 Türk Lirası tutarında satılmakta olan benzinin litresinin fiyatı da 6,13 Türk Lirası tutarında olacak. Benzinin litre fiyatı İstanbul ili içerisinde 6,64 Türk Lirası tutarından 6,04 Türk Lirası tutarından, İzmir ilinde 6,74 Türk Lirası tutarından 6,14 Türk Lirası tutarına inmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.