Online alışverişlerdeki satışlar hızlı ödeme sebebiyle katlanmakta

Pandeminin de etkisinden dolayı tüketim alışkanlıklarının yanı sıra beklentilerde değişiklik oluyor.

Online alışverişlerdeki satışlar hızlı ödeme sebebiyle katlanmakta


Pandeminin de etkisinden dolayı tüketim alışkanlıklarının yanı sıra beklentilerde değişiklik oluyor. Online olarak gerçekleştirilen alışverişlerde güvenliğin yanı sıra kolaylık ile birlikte hız öncelikli kriterler halini almaktayken ödeme adımlarını hızlandırmış olan satıcılar  ise bir adım öne geçmiş oluyor. Ödemeyle alakalı süreçlerin çok hızlı gerçekleşebilmesi online alışverişle alakalı deneyimi de çok ciddi anlamda iyileştirmekte.

Özellikle pandemi dönemi ile beraber bayağı bir yükselişe geçmiş olan online alışverişler, yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş oldu. Bu söz konusu süreç içerisinde geleneksel yollarla satış gerçekleştirmeye devam eden mağaza sahipleri e-ticarete yönelmiş oluyor, e-ticaret sitesine sahip olanlar da müşterilerine sunmakta oldukları deneyimi daha da iyileştirip satışlarını artırmayı hedeflemekte.

Online bir durumdaki alışveriş sektörü ödeme deneyiminde yer alan iyileşmeye bağlı bir şekilde hızla büyümeye devam ediyor. Son bir sene içerisindeki pandemi dönemi online alışverişle alakalı davranışların üstünde yapılmış olan araştırmalar, iyzico aracılığıyla Öde sayesinde ödeme adımlarının tam tamına %37 hızlanmış olduğunu ortaya koymuş durumda.

Araştırmalara bakılırsa kullanıcıların %27’lik kısmı, uzun bir durumda ve çok zorlu ödeme sayfalarından dolayı ödemeyi bitirmeden sayfayı terk etmiş oluyor. Bu  söz konusu kayıp toplam hacimin içerisinde de çok önemli bir yer tutmuş oluyor. Ödeme ile alakalı adıma kadar gelmiş olan bir müşteriyi yitirmek, işletmeler açısından da çok ciddi bir sorun haline gelmekte. Bundan dolayı da markalar, online alışveriş konusunda müşterilerinin ödeme adımlarını en basit bir şekilde ve kısa zaman içinde tamamlayabilmesini mümkün kılabilecek yollar aramayı sürdürüyor.

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.