Poşet fiyatı konusunda açıklama geldi

Çevre ile Şehircilik Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mehmet Emin Birpınar, poşetlerle alakalı fiyatın 30 kuruş tutarına kadar yükselmiş olduğu iddialarının sonrasında özel bir açıklamada bulundu.

Poşet fiyatı konusunda açıklama geldi


Çevre ile Şehircilik Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mehmet Emin Birpınar, poşetlerle alakalı fiyatın 30 kuruş tutarına kadar yükselmiş olduğu iddialarının sonrasında özel bir açıklamada bulundu. Birpınar yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Poşetlerin fiyatı 2020 senesinde de 25 kuruş tutarında devam ediyor olacak'' ifadelerine yer verdi.

Çevre ile Şehircilik Bakanlığı'na ait olan, Geri Kazanım Katılım Payına Yönelik Yönetmeliği Resmi Gazete içerisinde de paylaşılarak resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Yönetmelikte yer alan 5. Bölümü'ne detaylı bir şekilde bakılırsa, çevreyi kirletmekte olan atıklarla ilgili olarak tahsil edilmeye başlanan geri kazanım katılım payının tutarlarına tekrardan değerleme oranında olduğu kadar, yani tam olarak %22.58 seviyesinde bir zam yapılması ön görülmekte.

Yönetmeliğe bakılırsa plastik poşetlerin 2020 senesi içerisinde 30 kuruş tutarına kadar çıkması beklenmekteyken; bahsi geçen iddialardan sonra da bir açıklama gelmiş oldu. Bakan Yardımcısı ise söz konusu bu iddiaları yalanlamış oldu.

Çevre ile Şehircilik Bakan Yardımcısı  görevinde bulunan Mehmet Emin Birpınar, sosyal medya platformu üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde ''Poşet ücretleri 2020 senesi içerisinde de 25 kuruş tutarında devam ediyor olacak'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.