Promosyonlarla alakalı bir düzenleme yapılacağı açıklandı

Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan ''Ticari Reklam ile Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği üzerinde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Yönetmelik''ler Resmi Gazete içerisine paylaşılıp yürürlüğe girmiş oldu.

Promosyonlarla alakalı bir düzenleme yapılacağı açıklandı


Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan ''Ticari Reklam ile Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği üzerinde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Yönetmelik''ler Resmi Gazete içerisine paylaşılıp yürürlüğe girmiş oldu. Buna bakılır ise, ürünle  beraber hediye edilmiş olan promosyonun tüketiciler tarafından çok daha basit bir biçimde edinilebilmesi maksadıyla promosyonu gerçekleşen tarafından her türden etkin yöntem sağlanmış olacak.

Yoğun bir şekilde tüketimi tavsiye edilmemiş olan gıdaların satışlarını çoğaltmaya yönelik uygulamaların dahilinde, çocuklar hedef alınıp, gerçek ürünün haricindeki çocukların ilgi alanıyla birlikte beğenilerine yönelik olarak öne çıkan ürünler, ürünün yanında hediye şeklinde verilemiyor olacak.

Diğer taraftan söz konusu bu düzenleme ile alakalı olarak yetkili makamlardan özel bir şekilde izin alıp faaliyet göstermeye devam eden silah üreticisiyle birlikte satıcıları, alakalı mevzuat üzerinde bulunan hükümlere hiç bir şekilde aykırı bulunmamak şartıyla, kendilerine ait durumda bulunan kurumsal internet siteleri üzerinde, fuarlara katılmak maksadıyla hazırlamış oldukları materyalleri kullanarak ve özel bir şekilde avcılık ile birlikte atıcılık üstüne tematik yayın gerçekleştiren mecralar üzerinde reklamlarını yapabiliyor olacaklar. Bunun haricinde ise, her türden ateşli ya da ateşsiz silahlarla beraber bunların üreticisi ile birlikte satıcısının reklamları da tamamen yasak bir durumda bulunacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.