Robotik etiketleme fabrikalar tarafından niçin tercih edilmeli?

Endüstri 4.0’ın çok önemli bir sonucu olarak otonom sistemleri ile birlikte robot sistemleri  de her gün yaygınlaşmaya devam ediyor.

Robotik etiketleme fabrikalar tarafından niçin tercih edilmeli?


Endüstri 4.0’ın çok önemli bir sonucu olarak otonom sistemleri ile birlikte robot sistemleri  de her gün yaygınlaşmaya devam ediyor. Bunun bir  sonucu olaraksa otomotiv sektöründen tutun da beyaz eşya sektörüne, gıda ürünlerinden tutun da kişisel bakım ürünlerine kadar pek çok sektör niçin robotlu etiketleme sistemlerini tercih ederek kullanmalı?

Robotlu  olarak gerçekleştirilen etiketlemenin sağlamış olduğu avantajların ilk sırasında hiç bir şekilde kuşku yok ki hızlı ve de tamamen kesintisiz üretime olanak tanıyor olması gelmekte. Robotik bir durumdaki etiketlemenin yürüyen bantın üstünde ürünün yavaşlamasına hiç bir şekilde gerek duyulmadan yüksek hızlarla etiketlerin taşınıp, etiketlemeye olanak tanıyor olması verimliliği arttırmakta olan unsurların arasında bulunuyor

Fabrikaların robotik bir durumdaki etiketleme konusunda karşısına çıkmakta olan bir başka avantaj da kalite standardıdır. Etiketleme ile alakalı sistemin otomatize hale getirilmiş olması ve de uç kısmına entegre edilmiş olan vakum padleri aracılığıyla ürünün üstünde her defasında tam da talep edilen noktalara etiketleme işleminin gerçekleştirilmesiyle muhtemel riskler ortadan kaldırılmış oluyor.

Sektörün özeli içerisinde ihtiyaca uygun durumda bulunan etiketleme otomasyonlarının sunuluyor olması ürünlerin üstünde çok daha değişik yüzeylerin çok daha değişik noktalarına etiketleme yapılabilmesini de sağlamış oluyor. Diğer taraftan robotik etiketlemenin kullanımı sarf malzeme tasarrufunu sunuyor olmasından dolayı da fabrikaların dostu olarak öne çıkmaktadır. Ribon tasarrufuna sahip yaz-yapıştır modülü ile birlikte sarf malzeme tasarrufu da sağlanıp giderleri azaltmak olanaklı hale geliyor.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.