Rus turistlerin tatil rotası değişti

Rus asıllı turistlerin, koronavirüs salgınından dolayı tatil planları üzerinde Çin yerine Türkiye ile birlikte İtalya gibi ülkeleri tercih etmeye başlamış olduğu ifade edildi.

Rus turistlerin tatil rotası değişti


Rus asıllı turistlerin, koronavirüs salgınından dolayı tatil planları üzerinde Çin yerine Türkiye ile birlikte İtalya gibi ülkeleri tercih etmeye başlamış olduğu ifade edildi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, Rusya'da yaşamını sürdüren vatandaşların Çin'de yaşanmakta olan koronavirüs salgınından dolayı bu ülkede yer alan tatil planları üzerinde değişikliğe gitmiş olduğu ifade edildi.

Türkiye ile birlikte İtalya benzerindeki ülkelerin, Rus asıllı vatandaşların artık Çin yerine en fazla tercih etmiş olduğu tatil noktalarından bir tanesi olduğuna işaret edilmiş olan açıklama üzerinde, Tayland ile birlikte  Küba, Vietnam  ve de  Birleşik Arap Emirlikleri'nin de (BAE) tercih edilmiş öteki ülkeler arasında bulunduğu ifade edildi.

Rus asıllı tur operatörleri, Çin'de yer alan Hainan adalarına yönelik olarak gerçekleştirilen tur satışlarını 25 Ocak tarihinde durdurmuş idi. Diğer taraftan, BAE Sağlık Bakanlığı içerisinden bugün yapılmış olan açıklama içerisinde, ülke üzerinde ilk defa yeni tip koronavirüs vakasının tespit edilmiş olduğu ifade edilmişti.

Koronavirüs salgının başlamış olduğu ülke olarak öne çıkan Çin'de yaşamış olan Türk vatandaşları da tahliye edilmeye başlayacak. Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi görevinde bulunan Emin Önen, ''Birkaç gün içerisinde 32  tane vatandaşımızı aileleriyle beraber Çin'den tahliye etmiş olacağız'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.