Sanayi üretiminde bir azalma meydana geldi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son olarak Ağustos ayında yer alan sanayi üretimiyle alakalı verileri resmi bir şekilde açıklamış bir durumda.

Sanayi üretiminde bir azalma meydana geldi


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son olarak Ağustos ayında yer alan sanayi üretimiyle alakalı verileri resmi bir şekilde açıklamış bir durumda. Bunlara bakılırsa, sanayi ile alakalı üretimler Ağustos ayı içerisinde aylık %2,8 seviyesinde, senelik bazda ise %3,6 oranında düşmüş bir durumda. Bu konudaki beklenti ise senelik olarak %0,7 oranında bir düşüş yaşanmasıydı.

Sanayi ile alakalı alt sektörleri (2015 = 100 referans senesi) incelendiği zaman, 2019 senesinin Ağustos ayı içerisinde madencilik sektörü ile birlikte taş ocakçılığı sektöründe yer alan endeksler daha önceki senenin aynı ayına bakıldığı zaman %6 seviyesinde, imalat sanayisinin sektöründe yer alan endeks %3,3 seviyesinde ve son olarak elektrik ile birlikte gaz, buhar ve de iklimlendirme üretiminin ve dağıtımının sektörüyle alakalı endeks ise %0,4 seviyesinde azalmış bir durumda.

Sanayi ile alakalı alt sektörleri (2015 = 100 referans senesi) incelendiği zaman, 2019 senesinin Ağustos ayı içerisinde madencilik sektörü ile birlikte  taş ocakçılığı sektöründe yer alan endeksler daha önceki aya bakıldığı zaman %9,2 seviyesinde ve de  imalat sanayisinin sektöründe yer alan endeks %2,7 oranında azalmış bir durumdayken elektrik ile birlikte  gaz, buhar v de e iklimlendirme üretiminin yanı sıra dağıtımıyla alakalı sektörünün endeksi de %0,9 oranında çoğalmış bir durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.