Seçim öncesinde asgari ücrete zam geleceği kulislerde dönmeye başladı, asgari ücret 10 bin TL'ye çıkabilir!

Geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşını 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükselttiklerini belirtmişti, yaşanan gelişmeler sonrasında seçim öncesinde asgari ücretin 10 bin TL bandına yükseltileceği iddia edildi.

Seçim öncesinde asgari ücrete zam geleceği kulislerde dönmeye başladı, asgari ücret 10 bin TL'ye çıkabilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün akşam katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündemde ki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla birlikte en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den 7.500 TL bandına yükselttiklerini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilere verilen müjde sonrasında gerçekleştirilen canlı yayında "Asgari ücrete bir zam olurmu" sorusu üzerine Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten'e, "Asgari ücrette de artış olur mu?" sorusunu sordu. Ökten ise yanıtında, "Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Aralık ayında gerçekleştirilen toplantılarla birlikte asgari ücretin 8.500 TL'ye yükseltildiği açıklanmış ve enflasyonun artmasıyla birlikte ara zam olabileceği aktarılmıştı. 

Geçtiğimiz yıl yapılan ara zamla birlikte asgari ücrette artışa gidilmiş bu olay sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini kullanmıştı. 

Deprem bölgelerinde ziyaretlerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuştu. 

Kulislerde dönen iddiaya göre önümüzde ki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücretin 10 bin TL bandına yükseltilebileceği iddia edildi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.