Sicil affıyla ilgili sinyal geldi

Ticaret Bakanı  görevinde bulunan Ruhsar Pekcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Plan ile Bütçe Komisyonu içerisinde, Bakanlığın bütçesi üstünde yer alan görüşmeler esnasında milletvekillerinin sorduğu sorulara yanıt verdi.

Sicil affıyla ilgili sinyal geldi


Ticaret Bakanı  görevinde bulunan Ruhsar Pekcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Plan ile Bütçe Komisyonu içerisinde, Bakanlığın bütçesi üstünde yer alan görüşmeler esnasında milletvekillerinin sorduğu sorulara yanıt verdi. Esnaf ve sanatkarlar ile alakalı olarak sicil affı çıkartılmasına yönelik soruyu yanıtlayan Pekcan, bu hususun yeniden gündeme getirilecek olduğunu ifade etti.

Pekcan bahsi geçen soruya yönelik olarak şöyle bir yanıt verdi:

''Sicil affı bizlerin tek bir başına alabilecek olduğumuz bir karar değildir. Alakalı bakanlıklarımız ile bu durumu daha önceki dönemlerde de konuştuk, yeniden gündeme getirebiliriz.''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Adana Milletvekili  görevinde bulunan Ayhan Barut genel kurul esnasında yapmış olduğu açıklama içerisinde resmi kurumlardan edinmiş olduğu rakamları da açıkça paylaşıp, yalnızca kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşmüş durumda 3 milyon tane vatandaş yer aldığını ifade etti.

Barut ayrıca, Türkiye içerisinde esnafından tutunda çiftçisine kadar  vatandaşların adeta bir borç batağına sağlanmış olduğunu ifade ederek; ''Borçlarını ödeyememekte bulunmanın yanı sıra icralık olmuş durumda, kredi batağına düşmüş olan ve de çok büyük bir bunalım yaşamaya başlayan herkes bir çözüm talep ediyor. Ülkemiz içerisinde kredi ile birlikte kredi kartı kullanımı gerçekleştiren anca ödeyemediğinden dolayı ve çeklerinin arkasını yazdırdığından dolayı bahsi geçen kara listeye düşmüş olan, temerrüde düşmüş olan ve icralık durumda bulunan 12 milyon 500.000 insanın olduğu ifade ediliyor. Ekonomik krizle ilgili yaralarını bir an önce sarmamız gerekli'' ifadelerine yer verdi..

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.