Şirketlerin suistimallerinde artış

KPMG Türkiye ile birlikte TEİD’in ortak bir şekilde gerçekleştirmiş olduğu ‘Bir Suistimalcinin Profili Araştırması’ konusundaki sonuçlar açıklanmış durumda.

Şirketlerin suistimallerinde artış


KPMG Türkiye ile birlikte TEİD’in ortak bir şekilde gerçekleştirmiş olduğu ‘Bir Suistimalcinin Profili Araştırması’ konusundaki sonuçlar açıklanmış durumda. Söz konus ubu araştırmaya bakılırsa ülkemizde yer alan global firmaların %49’luk kısmı geçmiş olduğumuz 2 senelik zaman zarfında en az bir tane suistimal vakası yaşamış oldu. Suistimali gerçekleştirmiş olanların profili; firma personeli, 36 ila 55 yaş arasında bulunan erkekler şeklinde öne çıkmakta


KPMG Türkiye ile birlikte TEİD’in yapmış olduğu Bir Suistimalcinin Profili isimli araştırmaya ülkemizde faaliyet göstermeye devam eden global ve de yerel firmaların çalışanları katılım gerçekleştirdi. Söz konusu araştırma esnasında ülkemizde son iki senelik zaman içerisinde gerçekleşmiş olan  suistimal vakalarıyla alakalı olarak bilgiler toplandı ve firmalarda ne türde suistimallerin gerçekleşmiş olduğu, en sık hangi sektörler içerisinde suistimal vakalarının görülmekte olduğu, suistimalcilerin genel bir durumdaki özellikleri, suistimalcilerin yaşlarıyla beraber cinsiyet dağılımının tam olarak nasıl olduğu benzerindeki sorulara yanıt aranmış oldu. Araştırmanın sonuçlarına bakılırsa da 36 ila 55 yaşların arasında bulunanlar, firma personeli, erkek suistimalcilerde gerçekleşmiş olan artış çok fazla dikkat çekmekte.

Araştırma sonuçlarına bakılırsa Global firmaların %49’luk kısmında; yerel firmaların da %22’lik kısmında, geçmiş olduğumuz iki senelik zaman zarfında en az bir tane suistimal vakası yaşanmış oldu. Buna rağmen yerel firmaların %78’lik bir kısmında da son iki senelik zaman zarfı içerisinde herhangi bir suistimal tespit edilmiş değil..


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.