SON DAKİKA! Bakan Bilgin ''EYT'de çözüm aşamasına geldik''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında Aydın'da düzenlenen çeşitli programlara katıldı.

SON DAKİKA! Bakan Bilgin ''EYT'de çözüm aşamasına geldik''

Aydın'da düzenlenen çeşitli programlara katılan ve burada bir konuşma yapan Bakan Bilgin, dünyada bugün enerji, ulaştırma, tedarik sistemleri ve enflasyon sorunlarının bulunduğunu belirterek, “Türkiye enflasyona karşı güçlü bir mücadele verdi, bu mücadele için büyüme ve ihracat yolunu seçti. Bunun bir bedeli var mıdır? Var. O bedeli nedir? Toplumun çeşitli kesimlerinde özellikle enflasyon, gelirlerini kendileri belirleyemeyen insanların gelir kaybına yol açması, kimdir bunlar, ücretliler. Bizler Türk devleti de bu konuda çok kararlı bir şekilde ne yapıyoruz? Ücretlerimizi koruyan, emeğe dayalı gelir elde edenleri koruyan bir sosyal politika kurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

“Aralık’ta Asgari Ücreti Yeniden Değerlendireceğiz”

Bilgin, asgari ücretteki artış, ücretlilerin asgari ücret seviyesindeki ücretlerinden vergiyi kaldırmak gibi çalışmalar yaptıklarını kaydederek, "Aralık geliyor. Yeniden durumu değerlendireceğiz. Enflasyona karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Enflasyon tahribatını giderecek çalışmalara da imza attıklarını söyleyen Bakan Bilgin, "Şimdi yeni çalışmalarımız var. Onu kamuoyu merak ediyor, bize soruyorlar. Nedir? EYT meselesi var. Onu çözmek için aralık ayında Meclise intikal ettireceğiz. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, geçici işçilerimiz vardı. İşçiler hala geçici işçiler. Nasıl geçiciyse hiç geçmiyor. Onu çözüyoruz. Onu tarihe karıştırıyoruz" bilgilerini paylaştı.

 Türkiye'nin ne sorunu varsa çözeceklerinin altını çizen Bilgin, şöyle devam etti:

"Bunları seçim kazanmak için yapmıyoruz. Hayır. Seçimi zaten biz kazanacağız. Bunları seçimi kazanmak için değil, Türkiye'nin hangi sorunu varsa onu çözmek bizim görevimiz olduğu için. Dolayısıyla Türkiye'nin sorunlarını çözen bir hükümetimiz var. Milletimiz endişe etmesin. Bu enflasyon meselesini de çözerek ileriye doğru gideceğiz. Çünkü Türkiye büyüyerek, ekonomide büyümeyi süreklileştirerek, kalkınmaya dönüştürerek bu sorunları nihai olarak aşar. Bu yolda ilerleyeceğiz. Türkiye’nin büyümesi devam edecek."


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.