Sürücüler için son uyarı yapıldı

12 Haziran tarihi içerisinde yürürlüğe girmiş olan Bazı Kanunlarla birlikte 635 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Üzerinde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Kanun'la birlikte araç sınıfları itibari ile geçmesi yasak bir durumda bulunmasına karşın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden geçiş gerçekleştirenlere verilmiş olan idari para cezalarına yönelik bir düzenleme gerçekleştirilmişti.

Sürücüler için son uyarı yapıldı


12 Haziran tarihi içerisinde yürürlüğe girmiş olan Bazı Kanunlarla birlikte 635 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Üzerinde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Kanun'la birlikte araç sınıfları itibari ile geçmesi yasak bir durumda bulunmasına karşın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden geçiş gerçekleştirenlere verilmiş olan idari para cezalarına yönelik bir düzenleme gerçekleştirilmişti. Verilmiş olan idari para cezalarının iade edilebilmesi amacıyla, 2 Eylül  tarihine kadar başvurulması konusunda bir gereklilik var.

Bunun dahilinde, verilmiş olan idari para cezalarına yönelik olarak tebliğde bulunulmadığı için, tebliğ edilmiş olanların tahsilatı yapılmamakta. Bu kişiler tarafından tahsil edilmiş olan idari para cezasına ait tutarlar da iade edilmiş olacak. Böylelikle geçiş yapmış olan yaklaşık olarak 275.000 tane arabaya kesilmiş 310 milyon Türk Lirası tutarındaki bir cezadan vazgeçilmiş olacak, ödemesi yapılan 3,9 milyon Türk Lirası tutarındaki paranın iadesi yapılmış olacak.

Söz konusu bu düzenleme ise, 1 Ocak 2019 tarihi ile 12 Haziran (bu söz konusu tarih haricinde) tarihlerinin arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden gerçekleştirilen  yasak durumdaki geçişlerden dolayı kesilmiş idari para cezalarını kapsamakta.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ilgili kişilerin başvurusu aranmadan idari bir şekilde yaptırım kararı hiç bir şekilde düzenlenmemekte, düzenlenmiş  bir durumdaki idari yaptırımlarla alakalı kararlar tebliğ edilmemekte, kesin hale gelmiş ve ödenmemiş bir durumdaki idari para cezaları takip amacıyla vergi dairelerine hiç bir şekilde bildirilmemekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.