Tekirdağ ilinde ikinci bir tane doğal gaz rezervi bulunduğu açıklandı

Tekirdağ ilinde ikinci bir tane doğal gaz rezervi bulunduğu açıklandı Trakya Bölgesi içerisinde bir müddetten beri doğal gaz aramaları gerçekleştiren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ekipleri Tekirdağ ilinin Kapaklı ilçesi içerisinde 2. bir  tane daha doğal gaz rezervi bulmuş oldu.

Tekirdağ ilinde ikinci bir tane doğal gaz rezervi bulunduğu açıklandı


Trakya Bölgesi içerisinde bir müddetten beri doğal gaz aramaları gerçekleştiren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ekipleri Tekirdağ ilinin Kapaklı ilçesi içerisinde 2. bir  tane daha doğal gaz rezervi bulmuş oldu.

Ülkemizin dört bir tarafında yeraltında yer alan zenginliklerini tespit edebilmek amacıyla araştırmalarını aralıksız olarak devam ettiren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Trakya Bölgesi üzerinde yer alan çalışmalarına  çok büyük bir hız katmış durumda. Bölgede yer alan onlarca nokta üzerinde tespitle birlikte fizibilite çalışmalarını gerçekleştirmeye başlayan firma, Tekirdağ ilinin Kapaklı ilçesi içerisinde 2. bir  tane daha doğal gaz yatağına rastlamış bir durumda. Yaklaşık olarak üç aylık bir zaman önce bölge üzerinde kuyular açıp rezerv tespiti gerçekleştiren TPAO, bölge üzerinde yer alan doğal gazı da işlemeye başlamış bir durumda.


Aynı firma 2019 senesinin ilk çeyreklik kısmında da bölge üzerinde yapmış olduğu çalışmalar dahilinde bir tane doğal gaz rezervine rastlamış idi. Orda yer alan çalışmalarının hemen sonrasında Kapaklı ilçesi üzerinde yer alan çalışmaları yoğunlaştırma kararı alan TPAO, Kazak Gölünün Mesire Alanı'na yaklaşık  olarak 300 metrelik uzak bölgede yeni bir tane daha rezerve rastlamış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.