Telsim alacaklar konusunda harekete geçmiş bir durumda

Bir tane özel hukuk bürosunun, TMSF'ye  13 sene öncesinde devredilmiş olan GSM firmalarından Telsim'in borçlarını tahsil edebilmek amacıyla borçluları teker teker aramaya başladı.

Telsim alacaklar konusunda harekete geçmiş bir durumda


Bir tane özel hukuk bürosunun, TMSF'ye  13 sene öncesinde devredilmiş olan GSM firmalarından Telsim'in borçlarını tahsil edebilmek amacıyla borçluları teker teker aramaya başladı. Borçlu bir durumda bulunduğu ''düşünülmekte olan'' kişileri aramaya başlayan hukuk bürosu çok fazla tepki çekmeye başladı. Bir  tane internet sitesi üzerinde büroyu şikayet etmiş olan çok fazla ifade ediyor kişi ise bu şekilde bir borçlarının bulunmadığını ve kendilerinden zor kullanılarak para istenmekte olduğunu belirtiyor.

Gazete Duvar'da yer alan Hacı Bişkin'in yapmış olduğu habere bakılırsa Telsim'in bünyesinde yer alan alacakların dosyasına bakmaya başlayan Küresel Hukuk Bürosu söz konusu bu şikayetleri anlatırken, borçlu bir durumda bulunmayanların ise isim ile soy isim benzerliğinden dolayı aranabilmekte olduğunu açık bir şekilde kabul etmekte. Borçlar Hukuku alanı içerisinde uzman durumda bulunan Avukat Muharrem Akyol, ciddi anlamda Telsim kullanarak borçlu kalmış olanları uyarmakta: İcra takibi aslında zaman aşımına da uğramış bir durumda olabilir.

Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri Anonim Şirketi tam tamına 13 sene öncesinde TMSF'ye devredilmişti. Firmanın devir işlemlerinden seneler sonrasında bugün ise binlerce insan aranıp ve  ayrıca 'haciz gelebilecek olduğu' söylenip borçlarını en kısa zamanda ödemeleri talep ediliyor. Fakat aramaları yapmış olan Küresel Hukuk Bürosu'nda görevli durumda bulunan avukatlar ise borçlu listesinde yeralan ad ve soyadları üstünde bir para tahsil etmeye çalıştıklarından dolayı isim benzerliklerinin olması da problem oluyor. Aynı liste içerisinde yer alan birisiyle aynı isim ve soy isime sahip pek çok kişi olduğundan dolayı bunlar da borçlu bir durumda bulunmadığı, hatta  hayatlarında hiç bir şekilde Telsim hattı kullanmadıkları durumda ''borçlu'' gibi bir muamele görebilmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.