Temsa şirketi üretim durdurma kararı aldı

Ülkemizin ileri gelen otobüs üreticileri arasında yer alan Temsa şirketi, 23 Aralık tarihine kadar üretimi durdurma kararı aldı.

Temsa şirketi üretim durdurma kararı aldı


Ülkemizin ileri gelen otobüs üreticileri arasında yer alan Temsa şirketi, 23 Aralık tarihine kadar üretimi durdurma kararı aldı. Dünya gazetesi içerisinden Aysel Yücel tarafından yapılan habere bakılırsa Temsa şirketinde yer alan yetkililer, firmanın yaşamakta olduğu mali problemlerin bu karar üzerinde etkili olduğunu ifade etti. Bu süreç içerisinde fabrikada  stok sayımı yapılacak olduğunu ifade etti.

1968 senesi içerisinde kurulmuş olan ve 1987 senesinden bu yana Adana ilinde yer alan 510.000 metrekare büyüklüğündeki üretim tesisi üzerinde faaliyetlerini devam ettiren Temsa şirketi, senede 10.000 tanenin üstünde otobüs ile birlikte midibüs ve de  hafif kamyon üretimi yapıyor.

Temsa şirketi, Türkiye hariç olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nin yanı sıra  Fransa ile birlikte İngiltere,  İtalya ve Almanya gibi ileri gelen ekonomiler üzerindeki önemli pazar payı sayesinde dünyanın genelinde 70 taneye yakın ülke üzerinde faaliyet göstermekte.


Sabancı Holding ise otobüs üretimi gerçekleştiren Temsa Ulaşım Araçları üzerindeki sahip bulunduğu hissenin hepsini 182.7 milyon Türk Lirası tutarındaki bir ücretle İsviçre de merkezi bulunan True Value Capital Partners şirketine satmış idi.

Satış ile alakalı anlaşmaya bakılırsa 825 milyon Türk Lirası tutarı firma değerinin üstünden, borç ile birlikte nakit düzeltmeleri gerçekleştirildikten sonra 375 milyon Türk Lirası tutarındaki hisse değerinin karşılığıyla devir yapılmıştı.. yapılmış olan söz konusu bu işlem, %49 seviyesindeki Sabancı Holding'a ait hisselerin yanında, %51 seviyesindeki ilk sırada Sabancı Ailesi üyeleri yer almak üzre, öteki bireysel yatırımcıların hisselerini de kapsamaktaydı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.