Tezgahlar yerli hamsiyi görmeye başladı

Ordu ilinin Fatsa ilçesi içerisinde yerli hamsi tezgâhlardaki yerini kilo fiyatı 15 Türk Lirası tutarından almaya başlamış oldu.

Tezgahlar yerli hamsiyi görmeye başladı


Ordu ilinin Fatsa ilçesi içerisinde yerli hamsi tezgâhlardaki yerini kilo fiyatı 15 Türk Lirası tutarından almaya başlamış oldu.

Ordu ile Fatsa açıkları içerisinde çıkmış olan yerli hamsiye vatandaşlarda çok büyük bir ilgi göstermiş oldu. Hamsiyi çok fazla özlediklerini açıklayan Fatsalı vatandaşlar ise; ''Hamsiyi yeme zamanı da geldi çattı. Yerli durumdaki hamsinin şu anda 15 Türk Lirası tutarında olması bizim için  biraz pahalı ancak yine de almaktayız'' şeklinde konuştular.

İlk kez yerli hamsinin tezgâhlara gelmiş olduğunu açıklayan Balıkçılardan Yusuf Aktaş; ''Vatandaşlarımız hamsi balığını özlemiş ve de ilk kasalar daha tezgâhlara bile gelmeden önce ayrıldı. Yerli durumdaki hamsinin bol bir miktarda çıkacağına inanmaktayız. Buna bağlı bir şekilde de fiyatlar düşük bir tutarda olacaktır. 15 Türk Lirası tutarı gerçekten hamsi balığı için çok iyi bir fiyattır. Sezon daha yeni başladı hamsi balıkları vatandaşlarımızın sofrasını tekrar süsleyecektir. Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı ve artık hamsi sezonu da başlamış oldu'' ifadeleriyle konuştu.

Hamsiyi sezon içerisinde çok fazla tükettiklerini belirten Metin Fındık adlı bir vatandaş ise; ''Sofralarımızın bereketli yiyeceklerinden biri olan hamsi artık yavaş yavaş çıkmaya başladı. Yerli olan hamsiyi sürekli olarak alırım. Ailece tüketmekte olduğumuz hamsinin fiyatlarının daha fazla düşmesini beklemekteyiz'' şeklindeki ifadelerine de yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.