Thomas cook markası satılıyor

Birleşik Krallık'ta merkezi bulunan seyahat firmaları arasında yer alan Thomas Cook  isimli şirket Eylül ayı içerisinde yatırımcılardan toplamda 250 milyon dolar tutarına sahip bir fon toplama girişiminin başarısız olarak açıklanmasından sonra iflasının duyurusunu yapmıştı.

Thomas cook markası satılıyor


Birleşik Krallık'ta merkezi bulunan seyahat firmaları arasında yer alan Thomas Cook  isimli şirket Eylül ayı içerisinde yatırımcılardan toplamda 250 milyon dolar tutarına sahip bir fon toplama girişiminin başarısız olarak açıklanmasından sonra iflasının duyurusunu yapmıştı. Çin'de merkezi bulunan Fosun International şirketi ise ,Thomas Cook isimli markayı 14,2 milyon dolar tutarındaki bir ücretle satın alacak olduğunu resmen duyurdu.

Hong Kong borsası üzerinde listelenmiş olan ve daha önceki dönemlerde Thomas Cook'un yönetim kurulu içerisinde de yer almış bulunan Fusun'dan Cuma gününde gerçekleştirilen açıklamanın içinde yeni yapılacak anlaşmayla Thomas Cook şirketinin yanı sıra firmanın alt kuruluşları arasında yer alan Casa Cook otel zinciri ile birlikte Cook Club'ın marka haklarına sahip durumda bulunacağı da açık bir şekilde ifade edilmiş durumda.

Fosun seyahat kolunda Başkan görevinde bulunan Qian Jiannong, bahsi geçen bu satın alım işleminin Fosun'un mevcut durumda bulunan turizm holdinglerini çok iyi bir şekilde destekleyecek olduğu ve Çin dış turizmi içerisindeki büyüme hızını çok daha fazla arttıracak olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.