Tüketici kredileriyle alakalı düzenleme yapıldı

Bankacılık Düzenlemesi ile Denetleme Kurumu, tüketici kredileri üzerinde mevcut durumdaki vadeyi 60 aydan 36 aya kadar indirmiş oldu.

Tüketici kredileriyle alakalı düzenleme yapıldı


Bankacılık Düzenlemesi ile Denetleme Kurumu, tüketici kredileri üzerinde mevcut durumdaki vadeyi 60 aydan 36 aya kadar indirmiş oldu.

Bankacılık Düzenleme ile Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredileri üzerinde genel bir şekildeki vade sınırını 60 aydan 36 aya kadar indirmiş oldu. Bankacılık Düzenleme ile Denetleme Kurumu tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa
Bankaların Kredi İşlemlerine Yönelik Yönetmeliğin (Kredi Yönetmeliği) de yer alan 12/A adlı maddenin altıncı fıkrası ile beraber Finansal Kiralamanın yanı sıra Faktoring ile Finansman Firmalarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin (Finansal Kurumlar Yönetmeliği) 11/A adlı maddesinde yer alan beşinci fıkrasına bakılarak, Kredi Yönetmeliğinin 12/A adlı maddenin üçüncü fıkrasıyla Finansal Kurumlar Yönetmeliğinde yer alan 11/A adlı maddenin ikinci fıkrasında düzenlenmiş olan tüketici kredilerine yönelik genel vade sınırının altmış aydan otuz altı aya indirilmesi konusunda karar verildiği bilgisi aktarıldı. 

BDDK'nın, ekonomi üzerinde konjonktürel bir durumda yer alan etkileri dengeleyici, finansal istikrarı destekleyen rolünü etkin bir şekilde kullanmakta olduğunu da ifade eden analistler, BDDK'nın kredi ile birlikte kredi kartı taksit sınırlamaları sayesinde büyümenin hızlanmış olduğu dönemlerde güçlenmeye başlanan talebin makroekonomik dengelere olumsuz bir şekilde yansımasının önüne geçmiş durumdayken, büyümenin yavaşlamış olduğu dönemler içerisinde tüketim dengelerini rahatlatıcı kararlar uygulamakta olduğunu kaydetmiş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.