Uçak bileti fiyatları sosyal mesafeden etkilenebilir

Koronavirüs ile alakalı salgının vurmuş olduğu sektörlerden bir tanesi olarak öne çıkan havacılık sektörü, uçuşlara tekrardan başlama konusunda formül aramaya başlamış durumda.

Uçak bileti fiyatları sosyal mesafeden etkilenebilir


Koronavirüs ile alakalı salgının vurmuş olduğu sektörlerden bir tanesi olarak öne çıkan havacılık sektörü, uçuşlara tekrardan başlama konusunda formül aramaya başlamış durumda. Uçak içerisinde sosyal mesafenin korunabilmesi ve uçuş gerçekleşmeden öncesinde ateş ölçülmesi benzerindeki bir takım önlemlerin alınması konusunda planlar yapılıyor. Fakat sosyal mesafenin korunabilmesi amacıyla yolcu sayısının azaltılcak olmasının ise bilet fiyatlarını çoğaltması konusunda bir beklenti var. Dünya gazetesi içerisinde bulunan habere bakılırsa, Uluslararası Hava Taşımacılar Birliği (IATA) uçaklar üzerinde boş koltuk bırakacak olmanın bilet fiyatlarını çok ciddi bir seviyede arttıracak olduğu konusunda bir uyarıda bulunmuş oldu.

IATA tarafından yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde ''Sektördeki ortalama kar eşiğinin yük faktörü %77 seviyesinde. Sosyal mesafeyle alakalı önlemlerden dolayı maksimum bir şekildeki yük faktörü %62'ye kadar düşmüş olacak. Böyle olması da birim maliyetleri konusunda çok keskin bir artışa sebep olur. Hava yolu firmalarının yalnızca kar eşiğini yakalaması amacıyla dahi 2019 senesine bakıldığında bilet ücretlerinin bölgeden bölgeye %43 ila %54 oranında artması gereklidir'' şeklindeki ifadelere yer verildi.

IATA'nın Genel Direktörü görevinde bulunan Alezandre de Juniac ise CNN'e yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde ''Bu söz konusu koşullar altında uçuş yapabilecek ve bu söz konusu uçuşlardan para kazanmayı başaracak hiçbir  tane hava yolu yok'' ifadelerine yer verdi.Boş koltukla ilgili uygulama uçak tiplerine bakıldığında doluluk oranını %30 ila %50 seviyelerinde düşürebilmektedir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.