Ülkemizin ikinci Unicorn'u Getir oldu

Getir, almış olduğu 300 milyon dolar tutarındaki yeni yatırım sayesinde 2,6 milyar dolar tutarındaki bir değerlemeye kadar ulaşıp 5,5 senelik zaman zarfında Unicorn olma başarısını göstermiş oldu.

Ülkemizin ikinci Unicorn'u Getir oldu


Getir, almış olduğu 300 milyon dolar tutarındaki yeni yatırım sayesinde 2,6 milyar dolar tutarındaki bir değerlemeye kadar ulaşıp 5,5 senelik zaman zarfında Unicorn olma başarısını göstermiş oldu. Getir böylelikle 1,8 milyar dolar tutarındaki bir bedelle Amerika Birleşik Devletleri asıllı mobil oyun firmalarından Zynga şirketine satışı gerçekleşen Peak Games şirketinin sonrasında Türkiye'nin ikinci Unicorn'u olmayı başardı. Ardımızda bırakmış olduğumuz günler içerisinde Londra kentinde de hizmete girmiş olan Getir; Almanya'nın yanı sıra Fransa ile birlikte Hollanda içerisinde de hizmete başlamaya hazırlanmakta.

Dünya üzerinde ilk defa ortalama 10 dakikalık zaman içerisinde market ürünleri teslimat modelini 2015 senesi içerisinde başlatmış olduğu belirtilmekte olan teknolojik girişimler arasında yer alan Getir, ardımızda bırakmış olduğumuz Ocak ayı içerisinde ikinci yatırım turunu 128 milyon dolar tutarındaki bir miktarla tamamlamıştı. İki aylık zaman zarfı içerisinde üçüncü turu da tamamlamış olan firma, yerli ve ayrıca yabancı fonlardan tam tamına 300 milyon dolar tutarınaki bir değere sahip fonla yeni yatırım alıp değerlemesini 2,6 milyar dolar tutarın kadar çıkartmış oldu. Getir adlı platformun, 5,5 sene içerisinde Unicorn olmayı başaran ilk Türk firması olduğu da ifade edildi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.