Üretimdeki artışların ihracata yansıdığını açıkladı

Tarım ile Orman Bakanı  görevinde bulunan Bekir Pakdemirli, ülkemizin tarımsal  bir durumdaki milli gelirlerinin 16 sene içerisinde 37 milyar lira tutarından 213,4 milyar lira tutarına kadar ulaşmış olduğunu ifade ederek;

Üretimdeki artışların ihracata yansıdığını açıkladı


Tarım ile Orman Bakanı  görevinde bulunan Bekir Pakdemirli, ülkemizin tarımsal  bir durumdaki milli gelirlerinin 16 sene içerisinde 37 milyar lira tutarından 213,4 milyar lira tutarına kadar ulaşmış olduğunu ifade ederek; ''Ülkemiz kiraz ile birlikte  fındık, incir ve de  kayısı üretiminin yanı sıra ihracatı konusunda da dünya üzerinde lider bir konumda yer alıyor. Yalnızca bu ürünler üzerinden toplamda  2,17 milyar dolar tutarında bir ihracat gelirini elde etmeyi başardık.'' şeklinde konuştu.

Tarım ile Orman Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise; Türk fındığıyla birlikte Türk kirazı, Türk inciri ve 
 de Türk kayısısı lezzetinin yanı sıra kalitesinden dolayı da dünyaya yayılmakta. Açıklama içerisinde görüşlerine  de yer verilmiş olan Bakan görevinde bulunan Pakdemirli, ülkemizin tarımsal üretim konusunda Avrupa ile birlikte Dünya'nın ileri gelen ülkelerinden bir tanesi olduğuna vurgu yaptı.

Ülkemizin tarımsal  bir durumdaki milli gelirlerinin geçtiğimiz 16 sene içerisinde 37 milyar lira tutarından 213,4 milyar lira tutarına ulaşmış olduğunu ifade eden Pakdemirli; ''Bu dönem içerisinde, meyvenin üretimi 13,3 milyon ton ağırlıktan 22,3 milyon ton ağırlığa kadar, sebzelerim üretimi 25,8 milyon ton ağırlığından 30 milyon ton ağırlığına, tarla bitkileriyle alakalı üretimler ise 58 milyon ton ağırlığından 64,4 milyon ton ağırlığına kadar çıkmış oldu. Toplamdaki bitkisel üretimlerimiz 98 milyon ton ağırlığından 117 milyon ton ağırlığına kadar yükselmiş oldu.'' şeklinde konuştu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.