Yargıtay o bankaya hiç acımadı

Yapılmış olduğu bir müracat veyahut sözleşmesi olmamasına karşın kimlik bilgileri kullanılıp kendi ismine kredi kartı çıkartılmış olan tüketici, kendisi hakkında başlatılmış icra takibinden dolayı adeta sarsılmış oldu. 

Yargıtay o bankaya hiç acımadı


Yapılmış olduğu bir müracat veyahut sözleşmesi olmamasına karşın kimlik bilgileri kullanılıp kendi ismine kredi kartı çıkartılmış olan tüketici, kendisi hakkında başlatılmış icra takibinden dolayı adeta sarsılmış oldu. 

Bilgisinin haricinde çıkartılmış olan kredi kartının ödemesi yapılmayan borcu sebebiyle kendisiyle ilgili icra takibi başlatılmış olan vatandaş, olayla ilgili ilk şoku atlattı ve sonrasında hemen 3. Tüketici Mahkemesi'ne bir müracaatta bulundu. Mağdur durumda bulunan tüketici açıklamasında; yapılmış olduğu bir müracat veyahut sözleşmesi olmamasına karşın kimlik bilgileri kullanılıp kendi ismine kredi kartı çıkartıldığını ifade etti. Söz konusu bu kartın ise kendisine hiç bir şekilde ait durumda olmayan bir adres üzerinden kurye firmasının personeli tarafından, kimlik kontrolü esnasında gereken dikkatle birlikte özen gösterilmeyerek dava dışında yer alan 3. kişiye teslim edilmiş olduğunu ifade etti. Kredi kartının kendisinin bilgisi haricinde 3. bir kişi tarafından kullanılıyor olmasından dolayı meydana gelen borçtan dolayı aleyhine banka tarafından icra takibi yapılmış olduğunu, böylelikle de meydana gelen maddi ile birlikte manevi zararın tazmin edilmesi konusunda bir istemde bulundu. Davalı  durumda bulunan banka ile birlikte kurye firması ise, davanın reddinin gerektiğini savunmaya sürdürdü. Söz konusu mahkeme ise; icra takibiyle birlikte haciz işlemlerinin davacı kişinin kişilik haklarına zarar vermiş olduğundan söz edilemeyeceği gerekçe gösterilerek manevi tazminat isteğinin red edilmesine, davacı kişinin maddi  durumda bulunan bu zararının ne şekilde ortaya çıkmış olduğu açıklamamış olduğu, zararını ispatlayamadığından dolayı da maddi tazminat isteğini geri çevirmiş oldu. Davacı ise söz konusu bu kararı temyiz etmiş bir durumda.

Yargıtay, almış olduğu bir karar ile bankanın kişiye tazminat ödemesi konusunda karar verdi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.