Yatırım için Volkswagen şirketinin peşine düştüler

Türkiye tarafından Suriye'nin kuzey bölgesine yönelik harekat başlamasına tepkilerin hemen sonrasında Volkswagen şirketinin sözcüsü de  dün yapmış olduğu bir açıklama içerisinde nihai kararı ertelemiş olduğunu ifade etti.

Yatırım için Volkswagen şirketinin peşine düştüler


Türkiye tarafından Suriye'nin kuzey bölgesine yönelik harekat başlamasına tepkilerin hemen sonrasında Volkswagen şirketinin sözcüsü de  dün yapmış olduğu bir açıklama içerisinde nihai kararı ertelemiş olduğunu ifade etti. Kararın ertelenme konusunda karar alınmasının hemen sonrasında Doğu Avrupa'da yer alan ülkeler de bu  söz konusu yatırımı kapma yarışına girmiş oldu. Yatırımla ilgili olarak Türkiye'nin en büyük rakiplerinden biri konumunda yer alan Bulgaristan'ın Volkswagen şirketine verecek olduğu devlet teşvikini 135 milyon Euro tutarından 250 ila 260 milyon Euro tutarına çıkartmasının hemen sonrasında bir başka hamle ise Romanya'dan gelmiş bir durumda.

Romanya'nın Ticaret Bakanı görevinde bulunan Stefan Radu Oprea, Volkswagen şirketinin Türkiye içerisinde kurma konusunda planlar yaptığı söz konusu bu fabrika yatırımını erteleme kararı almasının hemen sonrasında yeniden görüşmelere başlamak amacıyla bir girişimde bulunmuş olduğunu ifade etti. Romanya'nın ekonomi gazetelerinden biri olan Ziarul Financiar üzerinde açıklamalar gerçekleştiren Oprea açıklamasında, ''Volkswagen Grubu'yla birlikte tekrardan müzakere başlattık'' ifadelerine yer verdi.

Oprea  ayrıca güven oyu alma konusunda başarı gösteremeyen hükümetin dağılmış olmasının sonrasında geçici bir şekilde ticaret bakanı görevini yürütmekte. Romanya içerisinde hali hazır bir şekilde Renault Grubu'na ait durumda bulunan Dacia ile birlikte Ford'un üretim tesisleri de yer alıyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.