10 Santimetrelik bir yüksekliğe ulaşmış durumda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçmiş olduğumuz günler içerisinde uyarısı yapılan kar yağışı ülkemizin pek çok ilinde kendisini göstermeye başladı.

10 Santimetrelik bir yüksekliğe ulaşmış durumda


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçmiş olduğumuz günler içerisinde uyarısı yapılan kar yağışı ülkemizin pek çok ilinde kendisini göstermeye başladı. Mevsimde başlayan ilk kar yağışlarını izleme konusunda isteği olan vatandaşlar müzik açıp kar topunun yanı sıra horon oynamaya da başladı.


Doğu Karadeniz bölgesini Doğu Anadolu bölgesine bağlamakta bulunan ve ayrıca en önemli olmasının yanında en zorlu geçitlerden bir tanesi olarak öne çıkan Gümüşhane ilinde bulunan Torul ilçesinin sınır bölgesindeki Zigana Dağı üzerinde kar yağışı etkili olmaya başlamış bir durumda. Karayolları ekipleri tarafından devamlı olarak karla mücadele yapılmış olan bu geçit üzerinde mevsimin başlayan ilk kar yağışlarını izleme amacıyla gelmiş olan çok fazla sayıda vatandaş müziklerini de açıp kar topunun yanı sıra horon oynamaya başladı.


Karın yanı sıra sisi ile birlikte meşhur durumda bulunan Zigana Dağı üzerinde gün boyunca etkili durumda bulunan yağmur yağışı akşam erken saatlerde yerlerini kar yağışına bırakmış oldu. Deniz üzerinden tam tamına 1.825 metrelik yüksekte bulunan bun tünelin her 2 uç kısmında da her dönemlerde değişik yağışların meydana gelmesinden dolayı reklamlara dahi konu olmuş 1.702 metrelik uzunluğa sahip Zigana Tüneli üzerinde kar yağışı etkili olmuş bir durumda.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.