10 Tane köye karantina

Çin üzerinde ortaya çıkmış olan ve ülkemiz içerisinde de tam tamına 108 tane can almış bulunan ölümcül koronavirüsle mücadele bütün titizlikle sürüyor.

10 Tane köye karantina


Çin üzerinde ortaya çıkmış olan ve ülkemiz içerisinde de tam tamına 108 tane can almış bulunan ölümcül koronavirüsle mücadele bütün titizlikle sürüyor. Bunun dahilinde, 5 tane ilimizde yer alan 9 tane köy, koronavirüs salgınından dolayı karantina altına alınmış durumda. Bu söz konusu köylerin arasında; Çankırı ilinde yer alan Çerkeş ilindeki Aliözü köyünün yanı sıra Kütahya ilinde yer alan Simav ilçesindeki Yeşildere köyü ve ayrıca  Gümüşhane ilinde yer alan Şiran ilçesindeki Yukarı Kulaca köyüyle birlikte Sivas ilinde yer alan Akıncılar ilçesi ile birlikte Koyulhisar ilçesi ve  Suşehri ilçesine  bağlı bulunan beş tane köy, Yozgat ilinde yer alan Derbent köyü ile birlikte Çanakkale ilinde yer alan Çan ilçesindeki Maltepe köyü bulunuyor.

Sivas Valiliği tarafından yapılmış olan açıklama üzerinde; ''Şehir dışı fazlasıyla çok hemşehrimizi ağırladığından dolayı her türden olasılıklara karşı tedbir maksadıyla, koronavirüs salgınının yayılıp vatandaşlarımızın yaşamını tehdit etmesini engelleyebilmek ve köylerimizin sosyal izolasyona geçiş yapmalarını sağlamak amacıyla Akıncılar ilçesinde yer alan Şenbağlar köyü ile birlikte Koyulhisar ilçesinde yer alan Boyalı köyü ve Dilekli köyünde, Suşehri ilçesinde yer alan Boyalıca köyü ile birlikte Gökçekaş köyümüz üzerinde karantina kararı alınmıştır.'' şeklindeki ifadeler kullanıldı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.