100 Senelik türbenin içi boş çıktı

Batman ilinde yer alan Çayüstü köyü içerisinde yüz seneden beri adak adanmaya devam edilen türbe, İl Kültür ile Turizm Müdürlüğü'nün yapmış olduğu kazı sonrasında boş çıkmış oldu

100 Senelik türbenin içi boş çıktı


Batman ilinde yer alan Çayüstü köyü içerisinde yüz seneden beri adak adanmaya devam edilen türbe, İl Kültür ile Turizm Müdürlüğü'nün yapmış olduğu kazı sonrasında boş çıkmış oldu. Köylüler ise, türbenin iç kısmının boş bir durumda bulunmasına inanmayı istemezlerken türbeye yüzlerce sayıda adak adanmış olduğu bilgisine ulaşıldı.


Batman ilinin merkezinde yer alan Çayüstü köyü içerisinde, ortalama bir şekilde 100 seneden beri ''Abuzer Gaffari Türbesi'' ismiyle tanınan, köylülerin gelerek burda adak adamış olduğu yapı üzerinde yapılan kazılar esnasında herhangi bir kalıntı bulunamadığı açıklandı. İl Kültür ile Turizm Müdürlüğünün envanteri içerisinde yer alan türbenin boş çıkmış olması, köyde yaşamını sürdürenlere de çok büyük bir şaşkınlık yaşatmış oldu.

Çayüstü köyü içerisinde yer alan Serkevir Vadisi üzerinde, sahabe olduğu konusunda bilgiler bulunan Abuzer Gaffari'nin türbesinin, Ilısu Barajı projesi içerisinde su altında kalacak olması sebebiyle köy sakinleri tarafından taşınması amacıyla İl Kültür ile Turizm Müdürlüğü'ne başvurular yapıldı. Aynı zaman içerisinde il kültür envanteri olarak öne çıkan türbenin taşınabilmesi amacıyla İl Kültür ile birlikte Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatılmış oldu. Türbenin taşınabilmesi amacıyla 2 gün boyunca devam eden kazı çalışması esnasında kalıntı bulunmaması çok büyük bir şaşkınlık yaratmış durumda.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.