12.000 Senelik gölü altın var diyerek kuruttular

Gümüşhane'nin merkezinde yer alan Dumanlı köyünün sınırlarındaki  Taşköprü Yaylası'nda kaynağıyla beraber akarının bulunmadığı açıklanan, doğal güzelliklerinden dolayı da gören herkesi çok fazla etkilemiş bulunan Dipsiz Göl'de, yasal izinlerle gerçekleştirilen kazının sırrı net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

12.000 Senelik gölü altın var diyerek kuruttular


Gümüşhane'nin merkezinde yer alan Dumanlı köyünün sınırlarındaki  Taşköprü Yaylası'nda kaynağıyla beraber akarının bulunmadığı açıklanan, doğal güzelliklerinden dolayı da gören herkesi çok fazla etkilemiş bulunan Dipsiz Göl'de, yasal izinlerle gerçekleştirilen kazının sırrı net bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Beş gün boyunca devam eden ve herhangi bir şekildeki bulguya ulaşılmamış olan kazı esnasında, bölge üzerinde bir dönemler kaldığı açıklanan Roma İmparatorluğu'nun Anadolu Bölgesindeki dört tane büyük lejyonunun arasıda 15. Apollinaris lejyonunun bulunduğu konusunda inanç olan hazinesinin aramasının bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Bu esnada kazı sonucunda  12.000 senelik Dipsiz Göl'ün yok edilecek olması, akademisyenlerden bazılarıyla birlike tarihçilerin tepkilerine sebep olmuş durumda.

Gümüşhane'nin merkezine sadece 50 kilometrelik uzakta yer alan, denizin seviyesinden de yaklaşık 2.140 metrelik yüksekte bulunan temiz havasının yanı sıra bitki örtüsü ile birlikte dağ çayırlarıyla kaplanmış manzarasından dolayı ilgi odağı haline gelen Taşköprü Yaylası içerisindeki kaynağı veyahut bir akarı bulunmayan Dipsiz Göl üzerinde ''define'' söylentilerinin bulunmasının ardından adı konusunda açıklama yapılmayan bir şahı, kazıyla alakalı olarak başvuru gerçekleştirdi. Gümüşhane Valiliği'yle Kültür ile Turizm Müdürlüğü ise kazı konusunda bir  izin vermiş oldu. Gümüşhane Müzesinin Müdürü görevinde bulunan Elif Öktem'le jandarma personellerinin de eşlik etmiş bulunduğu bu kazı esnasında suyu tahliye edilmiş olan bu göl alanı, iş makinaları kullanılarakta kazıldı. Göl üzerinde söz konusu iddialara bakılacak olursa bulunduğu konusunda inanılmakta olan altın aranmaya başladı. Jandarma personelleri, kazı alanına hiç bir kimsenin yaklaşmasına da kesinlikle izin vermedi. Dipsiz Göl içerisinde, 5 günden beri devam ettirilen kazı çalışmaları define bulunamadığı için sona erdirildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.