3 yaşında ki Müslüme'nin cesedinin bulunduğu bölgede katil zanlısı dede ile birlikte keşif yapıldı

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde yaklaşık olarak 10 gün boyunca kayıp olarak aranan sonrasında da cansız bedeni bulunan 3 yaşında ki Müslüme Yağal'ın ölümü hakkında dedesi tutuklanmıştı. Aynı aileden 3 kişinin yargılandığı davada verilen karar sonrasında bölgeye keşif için giden görevli avukatlar küçük Müslüme'nin ölü bulunduğu bölgeye kendi imkanlarıyla çıkılmasının imkansız olduğunu bilirkişi raporuna eklediler.

3 yaşında ki Müslüme'nin cesedinin bulunduğu bölgede katil zanlısı dede ile birlikte keşif yapıldı

10 Kasım 2021 tarihinde Karaman'dan Mersin'in Gülnar İlçesi'ne gelen Yağal ailesinin 3 yaşında ki kızları Müslüme Yağal'dan haber alınamıyordu. Durumdan şüphelen aile bireyleri durumu 112 ekiplerine bildirirken jandarma ekipleri tarafından yaklaşık 10 gün boyunca kayıp çocuğu bulmak için gerçekleştirilen çalışmalar Müslüme'nin cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte son bulmuştu.

Küçük çocuğun cansız bedeninin bulunması sonrasında jandarma ekipleri bölgede inceleme gerçekleştirirken küçük çocuğun neden öldüğünü belirlemek için soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında annesi Selvi, babası Mehmet, dedesi Hasan Yağal, anneannesi, babaannesi, kardeşleri ve halasının da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi ifadelerinin alınması için gözaltına alınmış yaklaşık 3 gün sonra biten işlemlerin ardından aile bireyleri 22 Kasım tarihinde adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye çıkarılan 7 aile üyesi serbest bırakılırken dede Hasan Yağal tutuklandı. Gerçekleştirilen tutuklama sonrasında Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianame hazırladı. Tutuklanan dede Hasan Yağal biten işlemleri sonrasında Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na getirildi.  Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonrasında dede Hasan Yağal 'Kendini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu kayırma suçuna azmettirme' suçlarından dolayı yargılanıyor.

Bölgeye çıkması mümkün değil

Mersin Silifke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları, bilirkişiler, Müslüme'nin tutuklu dedesi Hasan Yağal ile tutuksuz sanıklar babaanne Ayşe Yağal ve annesi Selvi Yağal, 19 Kasım 2021'de Müsüme'nin cesedinin bulunduğu Yanışlı Mahallesi kırsalına gelerek bilirkişi heyeti ile birlikte inceleme gerçekleştirildi. 

Bir çok ekibin katıldığı keşifte Müslüme'nin cansız bedeninin bulunduğu bölge yakınlarında bulunan ormanlık alanda ve çevresinde inceleme gerçekleştirildi. Keşif ekibi tarafından Müslüme'nin cansız bedeninin bulunduğu bölgeye güçlükle ulaşılması sonrasında bu alan Müslüme'nin kendisinin çıkmasının imkansız olduğu aktarılması sonrasında Mersin Barosuna bağlı avukatlar ise bilirkişiler tarafından bu bilginin dosyaya eklenmesini talep etti. 

2. duruşma ise 27 Ekim tarihinde görülecek.
 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)
İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.