8 Ay içerisinde 235.000 tane düzensiz göçmen yakalandığı açıklandı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan yazılı açıklamaya bakılır ise, ülkeleri içerisinde yaşamakta oldukları iç karışıklık ile birlikte savaş ve  ekonomik sebeplerden ötürü son dönemlerde yasa dışı yolları kullanarak Türkiye üstünden Avrupa'da yer alan geçmek konusunda isteği bulunan düzensiz göçmenlerin sayılarında çok büyük bir artış görülmüş oldu.

8 Ay içerisinde 235.000 tane düzensiz göçmen yakalandığı açıklandı


Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan yazılı açıklamaya bakılır ise, ülkeleri içerisinde yaşamakta oldukları iç karışıklık ile birlikte savaş ve  ekonomik sebeplerden ötürü son dönemlerde yasa dışı yolları kullanarak Türkiye üstünden Avrupa'da yer alan geçmek konusunda isteği bulunan düzensiz göçmenlerin sayılarında çok büyük bir artış görülmüş oldu. Bunun dahilinde yakalanmış olan düzensiz göçmenlerin sayısı, bu senenin 8 aylık döneminde geçtiğimiz senenin aynı dönemine bakıldığında, %42 oranında bir artış göstererek 158.000 taneden 235.000 taneye kadar yükselmiş oldu.

İçişleri Bakanlığına bağlı durumda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte  Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye'yi düzensiz durumdaki göçmenlerin geçiş güzergahları durumuna getirmemek amacıyla kara ile birlikte denizde almış olduğu güvenlikle alakalı tedbirleri en üst seviyeye kadar çıkartmış oldu.

Alınmış olan tedbirlerle birlikte 2019 senesi içerisinde kara yolunu kullanarak Avrupa'ya yasa dışı  bir şekilde geçmeye çalışmakta olan düzensiz durumda bulunan göçmenlerin yakalama sayısı konusunda bir artış meydana geldi. Geçtiğimiz senenin 8 ayı içerisinde de kara yolunu kullanarak Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ulaşmış olan düzensiz göçmenlerin sayısı 10.000 taneyken bu senenin aynı dönemi içerisinde ise bu sayı 4.000 taneye kadar düşmüş oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.