Adalar için elektrikli arabalar satın alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ruam hastalığından dolayı faytonların İstanbul Valiliği aracılığıyla yasaklanmasından hemen sonra, Adalar içerisinde yer alan ulaşım isteklerinin karşılanması maksadıyla çalışma başlatmış durumdaydı.

Adalar için elektrikli arabalar satın alındı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ruam hastalığından dolayı faytonların İstanbul Valiliği aracılığıyla yasaklanmasından hemen sonra, Adalar içerisinde yer alan ulaşım isteklerinin karşılanması maksadıyla çalışma başlatmış durumdaydı. Gerçekleştirilmiş olan çalışmalar sonrasında Adalar içerisinde elektrikli arabaların kullanılması için karar verildi. Bunun dahilinde belirlenmiş olan 2 tip aracın da satın alındığı açıklandı.

Konuyla alakalı olarak bilgi aktaran İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ulaşımdan Sorumlu durumdaki Genel Sekreter Yardımcısı görevinde bulunan İbrahim Orhan Demir, Adalar içerisinde yaşamını sürdüren vatandaşlarla ilçeyi turistik maksatlarla ziyaret gerçekleştirenlerin değişik yolculuk istekleri bulunduğunu da ifade ederek, bundan dolayı, kullanılacak elektrikli arabalar da çok daha değişik büyüklük ve kapasitelerin tercih edilmiş olduğunu ifade etti. Araç seçimi gerçekleştirilirken, engellilerin kullanmasına uygun olmasına özen göstermiş olduklarına da vurgu yapan Demir, Adalar'da değişik yolculuk istekleri de göz önüne alınıp, tam tamına iki tip araç seçimi yapılmış olduğunu ifade etti.

Demir ayrıca Adalar içerisinde yaşamını sürdürenlerin günlük ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla İETT tarafından işletilmesi konusunda plan yapılan 13 yolcu kapasitesi bulunan araçlar satın alındığını da belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.