Airbus şirketinden yeni nesil için  CityAirbus tanıtımı

Airbus, gelişmeye devam eden Kentsel Hava Taşımacılığı (Urban Air Mobility - UAM) pazarının güçlenme göstermesiyle beraber firmanın 'Sürdürülebilir Havacılığa Öncülük' hususunda düzenlemiş olduğu ilk Airbus Zirvesi içerisinde yeni CityAirbus ile alakalı planlarını açıklamış oldu.

Airbus şirketinden yeni nesil için  CityAirbus tanıtımı



Airbus, gelişmeye devam eden Kentsel Hava Taşımacılığı (Urban Air Mobility - UAM) pazarının güçlenme göstermesiyle beraber firmanın 'Sürdürülebilir Havacılığa Öncülük' hususunda düzenlemiş olduğu ilk Airbus Zirvesi içerisinde yeni CityAirbus ile alakalı planlarını açıklamış oldu. Komple elektrikli olan yeni nesildeki CityAirbus, benzeri bulunmayan bir tasarıma sahip tamamen dağıtılmış durumda olan tahrik sisteminin bir parçası şeklinde elektrikle çalışmakta olan sekiz tane pervanenin yanı sıra sabit kanatlar ile birlikte V biçiminde kuyrukla donatılmış ve sıfır emisyonu bulunan bir uçuşta dört taneye dek yolcuyu taşıyabilecek biçimde tasarlanmış durumdadır.
 

80 kilometrelik bir menzille saatte 120 kilometrelik hıza ulaşabilecek biçimde geliştirilmiş olan CityAirbus, büyük şehir operasyonlarının çok daha farklı görevlerini yerine getirme amacıyla da idealdir.

Sesle ilgili seviyeler, kentsel durumdaki bir görev için fazlasıyla önemli bir faktör olarak öne çıkmaktadır; Airbus’ın ses azaltmakta olan tasarımlar konusundaki çok kapsamlı uzmanlığı, CityAirbus modelinin sesle alakalı seviyelerini uçuş esnasında 65 desibelin ve iniş esnasında 70 desibelin daha altına çekmiş oluyor. Geçiş esnasında hareketli  durumda bulunan yüzeyler ya da eğimli parçalar gerektirmemekteyken, havada beklemenin yanı sıra seyir verimliliğiyle alakalı da optimize edilmiş oldu. 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.