Akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık

Antalya ili içerisinde değişik tarihlerde gerçekleşen olaylarda Ümit Akçayüzlü ile Ümmühani Doğral adlı şahıslar, ''altınları  bir hocaya okutalım, kötülüklerden korur'' şeklinde konuşarak kendilerine yardımcı olma bahanesi kullanılarak dolandırılmış olduğunu ileri sürdü.

Akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık


Antalya ili içerisinde değişik tarihlerde gerçekleşen olaylarda Ümit Akçayüzlü ile Ümmühani Doğral adlı şahıslar, ''altınları  bir hocaya okutalım, kötülüklerden korur'' şeklinde konuşarak kendilerine yardımcı olma bahanesi kullanılarak dolandırılmış olduğunu ileri sürdü. İhbarın hemen sonrasında harekete geçmiş olan Antalya Asayiş Şubesi Müdürlüğünün Yankesicilik ile Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipleri, olayın gerçekleşmiş olduğu bölgeler içerisindeki güvenlik kamerası kayıtlarını detaylı bir şekilde inceledi ve şüpheli şahısların arabalarını takibe aldı. Ekipler ayrıca, şüpheli şahısların kimlikleriyle birlikte il sınırı dışına çıkarak Denizli iline gitmekte olduklarını tespit ederken, çevre güzergahta yer alan illerle irtibat kurularak kimlikleri tespit edilmiş olan Y.K. ile birlikte İ.B. ve de M.K. adlı şüphelilerin yakalanabilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslar, Denizli Serinhisar İlçe Emniyet Amirliğinin görevlileri tarafından yakalanırken, şahısların dolandırılmış olduğunu ileri süren vatandaşların altın bilezikleri satılarak temin edildiği düşünülmüş olan 18.000 Türk Lirası tutarındaki para, ele geçirildi. 

Gözaltına alınmış olan şüpheliler arasındaki Y.K.’nın 8 farklı suçtan kaydı bulunduğu ve 5 sene 2 aylık bir kesinleşmiş hapis cezasının yer aldığı, bir başka şüpheli İ.B.'nin ise tekrar 8 farklı suçtan aranmasıyla birlikte 6 sene 2 aylık kesinleşmiş  bir hapis cezasının yer aldığı ve öte yandan cezaevi firarisi olduğu da anlaşılmış oldu. 

Şüphelilerden Y.K. ile birlikte İ.B. ve de M.K. tutuklanma isteğiyle adliyeye sevk edildi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.