AKOM İstanbul ili ilgili uyarı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)ne bağlı bulunan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yağmur ile birlikte fırtına konusunda bir uyarı yapıldı.

AKOM İstanbul ili ilgili uyarı yaptı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)ne bağlı bulunan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yağmur ile birlikte fırtına konusunda bir uyarı yapıldı. Yağışların öğle saatlerinde ilin tamamını yayılıp akşam saatlerine kadar çok daha etkili  bir durumda olması konusunda bir beklenti var.

AKOM tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde şu ifadelere yer verildi;

''Meteoroloji Genel Müdürlüğü içerisinden alınmış olan bilgilere göre Kuzey ilçelerimizin olduğu bölgelerde fırtına ile beraber yer yer kuvvetli  bir (20-35kg/m2) biçimde etkili durumda olacak yağışların, öğlen saatlerine yaklaşıldığında ilin tamamına yayılıp akşam üzerine kadar etkili  bir durumda olması konusunda bir beklenti var. Soğuk durumdaki havanın etkisiyle beraber hava sıcaklıklarının hissedilebilir bir derecede (3 ile 5 derecenin arasında) azalma göstereceği, yeni haftanın başlangıcına kadarda sıcaklıkların 11 ila 13°C'nin aralığında mevsim normallerinin daha alt bir seviyesinde seyredeceği konusunda tahminler bulunmaktadır. İstanbul ili içerisinde, bugün ile Cuma gününde hava sıcaklıklarının özellikle de gece ile sabah erken saatlerde sıfırın daha altına düşmesi konusunda bir beklenti var. Buzlanma ile birlikte don olayları meydana gelebilecek olduğundan dolayı trafikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı çok dikkatli ve tedbirli bir durumda olunmalı. Yapılmış olan meteorolojik uyarıya bakılırsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbirlerini almış bir durumda.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.