Ardahan ilinde hayat durma noktasına geldi

Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağmaya başlamasının sonrasında etkili hale gelen Sibirya soğuklarından dolayı adeta buz kesmiş durumda.

Ardahan ilinde hayat durma noktasına geldi


Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağmaya başlamasının sonrasında etkili hale gelen Sibirya soğuklarından dolayı adeta buz kesmiş durumda. Bölge üzerindeki en düşük hava sıcaklığı ise, sıfır derecenin altında 31,8 derece şeklinde Ardahan ilinde yer alan Göle ilçesi içerisinde ölçüldü.

Ardahan ili içerisinde kar yağışının hemen sonrasında etkili hale gelen dondurucu soğuklar yaşamı adeta durma noktasına getirmiş oldu. Kar yağışının durmuş olduğu bölge üzerinde gece yarısı sıfır derecenin altında 31,8 dereceyle birlikte Ardahan ilinde yer alan Göle ilçesi en soğuk bölge olara kaçıklandı. Termometreler ise Ardahan ili içerisinde -26, Çıldır ilçesi içerisinde -28, Posof ilçesi içerisinde -21, Damal ilçesinde -27 ve ayrıca Hanak ilçesinde de -28 dereceyi göstermiş oldu.

Meteorolojinin 12. Bölge Müdürlüğünde yer alan uzmanlar ise, hafta içinde bölgenin tamamında kar yağışı beklenmekte olduğunu ifade etti. Sibirya soğuklarının ise gelecek bir kaç gün daha  süreceğini ifade eden uzmanlar, bölgenin tamamında sabah ile birlikte gece saatlerine doğru buzlanma ile birlikte don olaylarının yanı sıra pus hadisesi beklenmekte olduğunu da ifade etti.

Uzmanlar ayrıca, gerçekleşebilecek olumsuzluklara karşı yetkililer ile birlikte vatandaşların ve ayrıca özellikle de şoförlerin çok dikkatli ve tedbirli bir durumda bulunmalarının gerekli olduğuna vurgu yaptı. Meteoroloji, dik bir durumdaki ve eğimli yamaçlar üzerinde çığ riskine karşı çok daha dikkatli olunmasını talep etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.