Artık sultanahmet meydanı içerisinde atlı polisler görev yapacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün kendi bünyesi içerisinde kurulmuş olan Atlı Birlik Grup Amirliği  ilk olarak yaptığı devriyesini Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdi.

Artık sultanahmet meydanı içerisinde atlı polisler görev yapacak


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün kendi bünyesi içerisinde kurulmuş olan Atlı Birlik Grup Amirliği  ilk olarak yaptığı devriyesini Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirdi. Meydan içerisinde toplananların yoğun bir şekilde ilgi göstermiş olduğu atlı birliğin, İstanbul ilinin tarihi, turistik mekanları içinde görev alıp, önleyici hizmette bulunacak olduğu belirtildi.

İstanbul Sultanahmet Meydanı içerisinde gerçekleştirilen bir törenle görevlerine başlamış olan atlı birlik, meydanda yer alan turistlerle birlikte vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ayasofya'nın önünden ilk devriyesine çıkmış olan atlı polisler Sultanahmet Meydanı'nı gezdikten sonra yeniden Ayasofya önüne kadar geldi. Bazı insanlar ise atlı birlikle fotoğraflar çekildi.  Meydanda bulunanlar atlı birliğin göreve başlamış olmasından çok fazla memnun olduklarını ifade etti.

Atlı Birlikler, ilk görevlerine Sultanahmet Meydanı içerisinde çıktıkları devriyeyle başlamış oldu. İlk önce yalnızca Sultanahmet Meydanı içerisinde görev alacağı açıklanan bu birlikte 4 tane atlı polis görev almakta.  Yeni kurulmuş olan Atlı Birlikte ilk önce 5 tanesi kadın olmak üzre 20 tane polis görev almakta.  20 tane attan 3 tanesi Almanya'dan 1 tanesi de  Belçika'dan getirildi. 20 kişilik  olduğu açıklanan ekip 4 ay süresince Ankara ilinde bir eğitim aldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün bünyesinde kurulmuş olan Atlı Birlik Grup Amirliği İstanbul ilinin tarihi ve turistik noktaları içerisinde görev almaya başlayacak. Önleyici bir hizmette görev yapacak olduğu ifade edilen bu ekiplerin ilerleyen süreç içerisinde Gülhane Parkı ile birlikte Kadıköy Sahili ve maç günlerinde stadyumların etrafında görev alacakları ifade edildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.