Atatürk Havalimanı içerisinde yıkım işlemleri başlanmış durumda

Ülkemizde hava yolu ulaşımının ilk başlamış olduğu nokta olarak bilinen ve milyonlarca sayıdaki yolcuya ev sahipliği yapmış bulunan Atatürk Havalimanı kargo kısmının bir bölümü yıkılmaya başlanmış durumda.

Atatürk Havalimanı içerisinde yıkım işlemleri başlanmış durumda


Ülkemizde hava yolu ulaşımının ilk başlamış olduğu nokta olarak bilinen ve milyonlarca sayıdaki yolcuya ev sahipliği yapmış bulunan Atatürk Havalimanı kargo kısmının bir bölümü yıkılmaya başlanmış durumda. Yeni havalimanı için büyük göçün hemen sonrasında sivil kullanım için kapatılmış Atatürk Havalimanı, havadan çekilmiş görüntüler esnasında uçakların yanaşmak amacıyla yer bulamamış olduğu peronların ise komple boş bir durumda bulunduğu görüldü. havalimanı içerisinde birkaç tane kargo uçağının yer aldığı pistin sonlarına doğru inşa edilmiş bölümdeki kargo binasının bir kısmının yıkılmaya başlanmış olduğu göze çarpıyor. Kargoyla alakalı binanın çatısı sökülmüş durumdayken, demir iskeleti de parçalara ayrılmış bir durumda. Yıkımla alakalı işlemin 2 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenmekte.

Yıkılmış olan yapıdan elde edilmiş olan demir ile birlikte kablo ve de  çatı malzemeleri hiç bir şekilde israf edilmeyip geri dönüşüm fabrikalarına yollanıyor. Havalimanının ticari  bir durumdaki uçuşların bitmesinin sonrasında havalimanında yalnızca kargo uçaklarının yanı sıra özel jetler ve  de askeri uçaklar kullanabilmekte. Saniye içerisinde bir tane uçak iniş kalkışıyla 4 Eylül 2016 tarihi içerisinde rekor kırmış Atatürk Havalimanı'na bugün yalnızca birkaç tane kargo uçağı iniş gerçekleştiriyor. Diğer taraftan ise yıkım işlemleri, uçakların inişleriyle beraber kalkışları konusunda herhangi bir aksamaya sebep olmamakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.